Vojni sindikat Srbije se priključuje narodnom protestu 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Vojni sindikat Srbije se od večeras aktivno priključuje Narodnom protestu.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije obratiće se večeras na protestnom okupljanju u Kraljevu, u sklopu podrške Udruženju starosedelaca Kraljeva i okoline, koje je u više navrata bilo uz sindikat.

„Ovo nije podrška bilo kojoj političkoj opciji, ovo je podrška obespravljenom narodu. Vojska je ogledalo države. Definitivno smo svedoci da je ova mudrost bezvremena“, navodi se, između ostalog, u saopštenju VSS.

Ističe se da Vojni sindikat Srbije ne podržava niti jednu političku stranku ili bilo koju drugu političku frakciju, kao ni  grubo urušavanje Ustava i pravne države jer su se na to kao vojnici zakleli.

„Vojska i država predmet su do sada neviđene pljačke. Nenamensko trošenje budžetskih sredstava koje Ministarstvo odbrane ubacuje u džepove privilegovanih privatnih preduzeća i razbijanje vojske radi svođenja na broj koji je naručen od strane neprijateljskih sila u završnoj je fazi. Narod je obespravljen sa ciljem da napusti Srbiju i ostavi je migrantima, koji imaju manje „bezobzirne“ zahteve. O slobodi medija je izlišno i govoriti. Svedoci smo najcrnjeg medijskog mraka, možda ikada. Međutim potkupljeni mediji nisu ni potrebni ako svi znaju ono što mediji pokušavaju da sakriju, narod je možda uspavan ali sigurno nije mrtav, bar još“, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije poziva i druge sindikate, udruženja sveštenstvo, akademike i pojedince da im se pridruže u borbi za slobodnu i narodnu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari