Voštinić: Bakić je dobro reagovao na zastrašivanje 1Jovo Bakić Foto: Medija centar

Jovo Bakić je sada ona radikalnija misao za koju su svi govorili da nedostaje ovoj polugodišnjoj pobuni. To se vidi i na istraživanjima pa otuda i reakcija.

Pokušaj diskreditacije čoveka njegove reputacije bi očito bio dosta jalov, pa su odmah po targetiranju prešli na zastrašivanje. On je na to jako dobro reagovao. Ali nismo baš svi mi koji smo takvu misao priželjkivali u protestima.

I to najviše treba da brine, kaže za Danas Predrag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta u Kraljevu, povodom „slučaja Bakić“, odnosno informativnog razgovora u policiji na koji je u petak pozvan sociolog i profesor Univerziteta u Beogradu Jovo Bakić zbog intervjua datog nedeljniku NIN.

Voštinić najavljuje da će Bakić biti gost na tribini u Kraljevu u sredu, ali opisuje i problem oko organizacije tribine.

– Čim smo čuli šta je govorio Jovo Bakić, i mi smo ga odmah pozvali na „informativni razgovor“ u Kraljevo. Razgovor je zakazan za sredu u 19 sati u svečanoj sali Gradske uprave, gde će mu biti određeno višečasovno zadržavanje. On konačno mora da odgovori građanima Kraljeva zašto je „autoritarnost protiv demokratije“, a ne sumnjamo da će mnoge zanimati i o kakvim to spregama državnog vrha i mafije govori. Jedini problem za sada je što nam na, blagovremeno podnet, zahtev za korišćenje sale načelnica još uvek (sedam dana) nije odgovorila pa ih danas, umesto po ulicama, jurimo po zgradi Uprave da dobijemo odgovor. Nažalost, sve ovo je sušta istina, samo je malo šaljivo interpretirana – kaže Voštinić.

Podsetimo, Bakić je izjavu dao u petak u SUP-u Beograd, a nakon toga je napustio policijsku stanicu. Prema pisanju medija, protiv Bakića nije podignuta krivična prijava, međutim, mogla bi biti podneta prekršajna. Nakon razgovora u policiji, Bakić je za TV N1 rekao da je motiv policijskog poziva bio taj što je „u Dnevniku RTS zloupotrebljen intervju koji je dao NIN-u“, navodeći da nikada nije tvrdio da je trebalo upasti u zgradu javnog servisa tokom protesta „1 od 5 miliona“.

„Srbija na nogama“ u Kragujevcu

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Kragujevcu najavili su da će u subotu, 22. juna, u tom gradu biti održan miting „Srbija na nogama“, koji kako su naveli, „neće biti predizborni skup već bazar demokratije“, preneli su mediji.

Na mitingu čije su ključne reči „istrajnost, solidarnost i poverenje“ učestvovaće lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović, kao i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari