Vučić: Boljitak građanima, auto-put ove godine 1Foto: tviter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Vrnjačkoj Banji polaganju kamena temeljca za izgradnju hotela u okviru Specijalne bolnice „Merkur“ i tom prilikom obećao značajno povećanje plata zdravstvenim radnicima za oko tri meseca.

Vučić je na svečanosti povodom veka i po organizovanog bavljenja turizmom u Vrnjačkoj Banji, izjavio da je država mnogo ulagala u Banju, u njenu infrastrukturu, parkove, šetališta a, kako je istakao, u prethodnih pet godina uloženo je više nego u prethodnih 50.

Nastaviće se ulaganja jer svaki dinar uložen u turizam višestruko vredi. Mi ćemo da razvijamo Banju i da se bavimo preporodom Banje, da broj gostiju bude najveći u celoj Srbiji, poručio je Vučić.

„Volim da dođem u Banju i u podne i u ponoć“, izjavio je Vučić, navodeći da mu nije stalo da za vreme mandata postane bogat, jer mu ne treba više, nego da dođe u Banju.

Ali, hoću da rešim probleme građana koji traju stotine godina.

On je zahvalio Vrnjčanima što su verovali u boljitak, kad su počele reforme i ocenio da su zaslužili promene da žive u boljem.

Istakao je da je izdvojeno oko milion evra za Dom zdravlja, koji će uskoro biti renoviran, kao i da će se ulagati u škole, pohvalivši zajedničke napore preduzetnika i države u udruženom poduhvatu.

Svi ćete u svakoj godini osećati boljitak, jer danas smanjujemo javni dug, neću decu da ostavimo u dugovima, hoću da im ostavimo čistu kasu, rekao je Vučić.

Najavio je da će uskoro početi radovi na autoputu koji će povezati Pojate i Preljinu, odnosno Kruševac i Čačak.

„Autoput kad kažem da će biti urađen, znate da će biti“, kao što će i od Beograda do Čačka i od Niša do granice sa Makedonijom i to pre kraja ove godine“, izjavio je Vučić.

Govoreći o „Kksovskom čvoru“, ocenio je: „Ako ostavimo da stoji ovako, samo ćemo mi da krvarimo“.

Da li ćemo uspeti, nisam siguran, nemam poverenja u one iz Prištine, niti u one koji su im u razaranju Srbije pomagali, ali to ne znači da neću se borim, naveo je Vučić.

Da ne budemo kukavice, da se borimo za zemlju, da probleme ne ostavljamo deci i reći ću vam istinu, od vas ćemo tražiti da vi donesete konačnu predsudu, da li Srbija može u budućnost ili ne, istakao je.

Na kraju obraćanja na svečanoj akademiji na platou ispred Crkvenog brda, Vučić je rekao da u Kraljevo dolaze dve fabrike i da on dolazi da ih otvori.

http://

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari