Vučić: Džon Bolton neće doći u posetu Srbiji 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da savetnik američkog predsednika Džon Bolton neće doći u posetu Srbiji o kojoj se pisalo u srpskim medijima.

„Bolton je trebalo da poseti Beograd i Prištinu. Ali, u Prištini su izbori, s kim će da govori“, kazao je Vučić tokom gosotovanja na televiziji „Prva“.

On je istakao da se celokupna američka administracija zalaže za ukidanje taksi na robu iz Srbije, ali da zbog predstojećih izbora na Kosovu, Bolton neće imati s kim da razgovora.

„Izborima se odlaže se dijalog, utrkuju se po pitnaju taksi i po najglupljim pitanjima kao što su dokumenta. Mi smo pregovarali o tome da se za ulazak na Kosovo može koristiti lična karta, ali i pasoš može da posluži kao lična karta“, istakao je Vučić.

Nema rešenja pitanja Kosova ako Srbija treba da bude ponižena

Vučić je izjavio da očekuje „tešku jesen“ po pitanju Kosova i Metohije jer smatra da će Zapad pokušati da ubrza rešavanje tog problema ali i ponovio da to rešenje neće moći da bude ostvareno ako Srbija ne dobije ništa.

„Ja ne znam šta je tu ideja? Ono što sam ja imao kao ideju, svi su odbacili. Nikome se nije svidelo. Hajde da vidim šta je vaša ideja jer to nisam čuo, osim što sam video još više pritisaka na mene… Srbija ne može da pristane na nezavisnost (Kosova) ako Srbija ne dobije ništa“, rekao je.

On je rekao da je svim sagovornicima rekao da svi u medjunarodnoj zajednici treba da znaju da neće biti rešenja ako neko misli da Srbija treba da bude ponižena.

Govoreći o tome što je svih pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN promenilo svoje ambasadore u Beogradu i da li to ima veze sa pitanjem Kosova, Vučić je rekao da oni „sigurno nisu došli da bi proveravali klimatske promene u Srbiji“.

Komentarišući medijske navode da u Prištini postoje planovi „za napad na dve opštine“ na severu Kosova, Vučić je ponovio da Beograd neće tolerisati bilo kakav pogrom ili ubistva tamošnjeg srpskog življa.

„Neće se to desiti“, rekao je Vučić i naveo da je strateški cilj Prištine da ovlada severom Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari