Vučić: Hvala Norveškoj na velikoj pomoći u novcu i projektima 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Aleksincu predstavljanju projekta norveške podrške Srbiji „Norveška za vas – Srbija“ i ukazao da je Vlada te zemlje od 2000. godine uputila više od 250 miliona evra pomoći Srbiji.

Vučić je rekao da je Srbija veoma zahvalna Norveškoj, ali ne samo na novčanoj pomoći već i na projektima koji su mnogim ljudima u Srbiji pomogli da se osposobe za nove profesije.

„Hvala im i na tome što podržavaju borbu protiv nasilja. Od nasilja u porodici i zaštite žena, pa sve do nege starih“, rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će saradnja biti još bolja i da je predstavnike te zemlje zamolio za još pomoći, ne samo u finansijskom pogledu, već i u obuci koju mogu da pruže mnogim ljudima širom Srbije.

Ambasador Norveške Arne Bjornstad rekao je da u slučaju tog projekta stvar nije u novcu nego u prijateljstvu.

On je ocenio da je u Srbiji u proteklih 20 godina ostvaren veliki napredak, ali da se to mnogo bolje vidi u gradovima poput Beograda, Novog Sada ili Niša, nego u malim sredinama, u kojima često više ne funkcionišu nekadašnji privredni giganti, gde nema velikih investicija ali ima problema sa zagadjenjem i koji sada zaostaju, zbog čega im treba pomoći.

Bjornstad je rekao da ljudima u tim zajednicama treba pomoći da bi mogli sami sebi da pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari