Vučić i Bećirović: Od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost 1Foto: www.ifimes.org

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijada Bećirovića.

Kako se navodi u saopštenju IFIMES-a, direktor instituta Bećirović je predsedniku Srbije predstavio delovanje instituta u regijama Balkana i Bliskog istoka sa posebnim naglaskom na Srbiji i regionalnoj saradnji.

U fokusu su bili projekti, koji su povezani sa procesom približavanja Srbije članstvu u EU, ističe se u saopštenju. Takođe, IFIMES namerava u narednom periodu izdati poseban broj međunarodne naučne revije European Perspectives, koji će biti posvećen procesu pridruživanja Srbije ka članstvu u EU.

Vučić je predstavio prioritete Srbije na putu u EU, važnost ekonomskog razvoja Srbije i aktualna događanja u toj državi. Posebno je naglasio važnost ubrzanog napretka te države na putu u EU.

Kako se dodaje u saopštenju, oni su se složili, da je od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost, stabilnost i mir te ubrzano rešavati otvorena pitanja po principu win- win rešenja.

Direktor IFIMES-a Bećirović je Vučića pozvao, da uskoro održi predavanje na institutu, što je Vučić sa zadovoljstvom prihvatio, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari