Vučić i Bocan-Harčenko: Napredak ekonomske saradnje dve zemlje 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kojem je uručio uskršnje čestitke za predsednika Vladimira Putina i patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i zamolio ga prenese iskrene želje za mir, dobro zdravlje i svaki napredak, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji tokom pandemije, konstatujući da će proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik V“ doprineti da se obezbedi nastavak imunizacije stanovništva i u narednom periodu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje dve zemlje i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku Srbije, kao i kvalitetu života građana.

Vučić i ambasador Rusije saglasili su se da Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu treba obeležiti u skladu sa okolnostima uzrokovanih pandemijom, ali da borba za istinu nastavlja da traje uprkos pokušajima revizije istorije, koja je u potpunosti neprihvatljiva za sve narode koji, poput srpskog i ruskog, baštine slobodarsku tradiciju i koji su podneli ogromne žrtve u borbi protiv fašizma.

Predsednik Srbije i Bocan-Harčenko razgovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnim pitanjima, pri čemu su se saglasili da su politika mira, saradnje i očuvanja stabilnosti od najvećeg značaja za dalji razvoj zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari