Vučić i Jarc o nastavku saradnje i podršci Slovenije na putu Srbije ka EU 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Slovenije Iztoka Jarca kome je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će iskazati tu podršku i na svojoj novoj dužnosti stalnog predstavnika svoje zemlje u Evropskoj uniji (EU).

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, ambasador Jarc je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji postoji značajna podrška strateškoj saradnji sa Slovenijom i istakao da je održavanje zajedničkih sednica vlada značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dve zemlje.

Vučić je ocenio da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Jarca u Beogradu intenzivirani politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije, kao i to da su posete slovenačkog predsednika Boruta Pahora i premijera Marjana Šareca bile veliki podsticaj bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa.

S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari