Vučić izrazio saučešće Čepurinu 1

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je ruskog amabasadora Aleksandra Čepurina kako bi lično izrazio saučešće porodicama žrtava stradalih u padu vojnog aviona i ruskom narodu.

Sa premijerom su u ruskoj ambasadi bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević. Vučić je uputio i telegram saučešća predsedniku i premijeru Ruske Federacije Vladimiru Putinu i Dmitriju Medvedevu kao i ruskom narodu.

U telegramu je navedeno: „Veoma nas je potresla vest o tragediji nad Crnim morem u kojoj su, u samo jednom trenutku, izgubljeni životi uglednih umetnika iz ansambla „Aleksandrov“, kao i drugih putnika u avionu ruskog Ministarstva odbrane. Teško je naći reči utehe za veliki gubitak kakav je danas doživela ruska umetnost, ali ostaće sećanje na njihovu plemenitu želju da muzikom donesu radost vojnicima koji novogodišnje praznike provode daleko od porodica. Beograd i Srbija su nekoliko puta imali priliku da uživaju u njihovim glasovima i muzičkoj virtuoznosti i zato je naša tuga još veća. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime porodicama i prijateljima poginulih, državnom i vojnom rukovodstvu Ruske Federacije upućujem izraze najiskrenijeg saučešća. Ako Srbija, kao mala zemlja, može na bilo koji način da pomogne u ovim teškim trenucima, spremni smo da tu pomoć pružimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari