Vučić: Mržnja nikome ne donosi dobro 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Srbi i Hrvati moraće da rade zajedno i budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da mržnja nikome ne donosi dobro.

Povodom reklame filma „Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018“ i knjige „Mit o Jasenovcu“ na Hrvatskoj radio-televiziji, Vučić je za Kurir rekao da mu je žao ljudi koji to rade i svih onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu da donesu dobro svom narodu.

„Ja ću, uprkos svim tim izlivima mržnje prema Srbima, pre svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usputna pojava, reći da sam uveren da, bez obzira na njihove želje i namere, Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu“, rekao je Vučić.

U emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ na HRT u četvrtak ujutro reklamirana je knjiga „Mit o Jasenovcu“ koja relativizira fašizam, umanjuje broj žrtava logora i izražava simpatije za ustaški pokret i NDH i film Jakova Sedlara „Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918–2018“, u okviru predstavljanja Festivala patriotskog filma. Prikazan je i plakat za film na kome se „iznad hrpe požutelih lobanja nalaze Aleksandar Karađorđević, Svetozar Pribićević, Milorad Pupovac i Aleksandar Vučić“, prenli su mediji u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari