Vučić: Ne znam o čemu bih informisao poslanike u vezi sa Kosovom 1Foto: Beta/Slobodan Miljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna o čemu bi informisao poslanike Skupštine Srbije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine i dodao da mnoge poslanike ne interesuju državni interesi.

Vučić je za televiziju Prva kazao da ne može i ne zna o čemu bi informisao poslanike „kad su oni sve već videli i čuli“.

„Mnoge od njih (poslanike) ne interesuje otadžbina i problemi koje imamo, već jedino kako da dospeju do novinara“, rekao je Vučić.

On je retorički upitao „oko čega smo mi nekada postigli nacionalni konsenzus“ i upitao novinara „šta želite da kažemo u parlamentu, a da to ima delotvoran rezultat“.

Problem ne može biti rešen priznanjem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da problem ne može da bude rešen tako što će Srbija da prizna nezavisnost Kosova u sadašnjim granicama i da se to neće dogoditi.

„To je nemoguće“, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva.

Vučić je rekao da Beograd ne vidi šta bi mogla biti alternativa pregovorima, ali da se oni sada ne vode i da se ne može govoriti da su dve strane bliže sporazumu.

„Šta je alternativa pregovorima? Hoćete da ratujemo? Ako i ratujemo, opet ćemo da dodjemo do toga da pregovaramo. Šta je ideja?“, rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija ne može da preostale Srbe na Kosovu ostavi na milost i nemilost u slučaju eventualnog napada i dodao da je u više navrata rekao da će Srbija u tom slučaju znati kako da odgovori.

„Rekao sam šta ćemo da radimo i to ćemo da radimo. Ako Priština krene u akciju, mi ćemo da odgovorimo. Zato i ne kreće. Ali, šta mislite da radimo ako ne razgovaramo? Nemamo izbora. Ali u ovom trenutku ne razgovaramo ni sa kim“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari