Vučić o poseti Makrona na Instagramu 1Foto: FoNet/TV FoNet (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da sutrašnja poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji predstavlja potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje.

Vučić je na društvenoj mreži Instagram napisao da je posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

„Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila ‘za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu’, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou“, napisao je Vučić na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/Bz5lq7_I4Ml/?utm_source=ig_web_copy_link

On je dodao da mu je čast što će moći da poželi dobrodošlicu Emanuelu Makronu i istakao da poseta predstavlja i „potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo“.

Francuski predsednik sutra dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari