Vučić od 23. septembra u SAD, na zasedanju Generalne skupštine UN 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u SAD od 23. do 26. septembra gde će učestvovati na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštila je danas služba za saradnju sa medijima predsednika Sbrije.

Prvog dana boravka, Vučić će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kao i sa predsednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom.

Drugog dana boravka, prisustvovaće otvaranju generalne debate 74. godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN i imati odvojene bilateralne susrete sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, vršiocem dužnosti pomoćnika sekretara za evropske i evroazijske poslove u Stejt departmentu Filipom Rikerom, predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, predsednikom Vlade i ministrom odbrane Irske Leom Varadkarom.

Vučić će se susresti i sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, prvim potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i prisustvovati prijemu povodom 74. zasedanja Generalne skupštine UN koji će organizovati predsednik SAD Donald Tramp.

Trećeg dana boravka u Njujorku, predsednik Srbije imaće odvojene susrete sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, ministrom spoljnih poslova Ruske Sergejem Lavrovom, političkim direktorom britanskog Forin ofisa Ričardom Murom, predsednikom Palaua Tomasom Remengesom, predsednikom Svetskog jevrejskog kongresa Ronaldom Loderom i prisustvovati na dogadjaju na visokom nivou u organizaciji UNESKO „Budućnost obrazovanja“.

Predsednik Srbije u četvrtak, 26. septembra, obratiće se na Generalnoj skupštini UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari