Vučić razgovarao sa Merkel uoči sastanaka vođa Beograda i Prištine 1Foto: EPA-EFE/ JOHN THYS POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, označivši razgovor kao „odličan“, navodi se na Instagram nalogu „@budućnostsrbijeav“.

„Odličan telefonski razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel. Zahvalan sam nemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju naše teške regionalne i političke pozicije“, piše na nalogu.

Vučić i Merkel razgovarali su telefonom u pauzi Bledskog strateškog foruma koji se održava danas na temu „Evropa posle Bregzita i Kovda-19“. Vučić je učestvovao na „liderskom panelu“ tog foruma.

Vučić je uoči razgovora najavio da će najvažnija tema za Merkel biti Kosovo kao i predstojeće posete Vašingtonu i Briselu.

Posle razgovora sa Merkel, Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, objavljeno je na istom nalogu.

Ovi razgovori odvijaju se uoči sastanaka vođa Beograda i Prištine prvo u Vašingtonu 4. septembra a tri dana kasnije u Briselu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

„Odličan telefonski razgovor sa @bundeskanzlerin. Zahvalan sam nemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju nase teške regionalne političke pozicije“ .

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari