Vučić: Sarađivaću sa Krivokapićem, poštovaću Đukanovića 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da on „nije sujetan“ i da se sastajao više puta sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i nakon kritika na njegov račun.

Vučić je za Vijesti kazao da je njegov poslednji susret sa Amfilohijem bio odličan i dodao da je Amfilohije bio važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod.

Prema njegovim rečima, u Crnu Goru je došao zbog sahrane Amfilohija „kao predsednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema njemu“, kao i kako bi kazao koliko mu je žao što se dogodilo u istorijskom trenutku „u kom bi njegova mudrost i znanje bili itekako potrebni“.

Vučić je rekao da ne želi da se meša u formiranje vlade u Crnoj Gori i da kazao je da je posetio porodičnu kuću Andrije Mandića, kao i da se nije saglasio sa liderima Demokratskog fronta.

„Kratko smo se videli. Rekli su mi da su pristali na ekspertsku vladu. Mene uopšte ne slušaju, ja se sa tim ne bih saglasio. Nikada se ne bih saglasio sa manjinskom podrškom vladi“, kazao je Vučić.

Na pitanje da li će se sastati sa mandatarom za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, Vučić je odgovorio da „verovatno hoće“, sutra u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici gde će prisustvovati sahrani mitropolita crnogorskog-primorskog Amfilohija.

Vučić je poručio da sa novom vlašću i vladom želi „najbolju saradnju i najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom“, da je Krivokapić „dobrodošao“ u Beograd i saopštio da „nema ambicije da kontroliše“ Krivokapića i buduću vladu.

On je dodao da će sarađivati sa Zdravkom Krivokapićem i da će poštovati predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Vučić je naveo da nema ambiciju da kontroliše ni Krivokapića ni Demokratski front, kao i da „ne bi govorio o bliskosti sa Đukanovićem“, navodeći da su jedan drugom otvoreno govorili različite stavove o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

Kako je naveo, Krivokapić se informisao iz tabloida oko projekta Beograd na vodi i dodao da je „to prevazišao“, dok je za zajedničku fotografiju sa Đukanovićem i Mohamedom Dahlanom kazao da „ne dokazuje ništa“.

On je rekao da ga optužuju sa dva različita politička pola u Crnoj Gori i da to ukazuje da jedno ne može biti istina, a da on poštuje nezavisnost Crne Gore, te da smatra da što je Crna Gora jača, biće i Srbija jača.

„Kad god pitam za neki dokaz i u Crnoj Gori i Srbiji, tih dokaza nema. Ja se ne bavim biznisom, ja nisam milioner, ja nisam opljačkao i uništio. Naslušao sam se priča da sam bezbožnik, to govore oni što su opljačkali 600 miliona evra od građana Srbije“, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, u dokumentaciji bezbednosnih službi Srbije u slučaju „državni udar“ nigde se ne pominju Andrija Mandić i Milan Knežević, ali se pominju neki drugi strani ljudi i državljani Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Podgorici sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, objavljeno je na njegovom Instagram nalogu.

„Razgovor sa ljudima u Zagoriču. Posetio sam porodičnu kuću Mandića i proveo prijatno veče sa Andrijom i Milanom Kneževićem“, objavio je Vučić na toj društvenoj mreži.

Vučić je ranije danas otputovao u Crnu Goru, da bi, kako je najavio, prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija u nedelju.

Vernici su danas u velikom broju u Podgorici odavali počast Amfilohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari