Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da će nakon najnovijih terorističkih akata u Evropi nadležne državne službe u Srbiji pojačati obaveštajni i kontraobaveštajni rad i poručio da su „srpske snage spremne da intervenišu ukoliko se dogodi bilo šta što bi ugrozilo bezbednost građana Srbije“.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Nakon otvaranja pogona nemačke kompanije „Leoni“ u Doljevcu kod Niša on je kazao novinarima da su na prekjučerašnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sve nadležne agencije i državni organi, u skladu sa zakonom, dobili „do maksimuma odrešene ruke“ u pogledu prikupljanja informacija koje su od značaja za otkrivanje terorizma na teritoriji Srbije. Službe bezbednosti u Srbiji razmenivaće podatke sa svojim partnerima u Evropi i svetu, rekao je.

Prema njegovim rečima, Srbija će nastaviti da „čini sve kako bi migrante tretirala na najcivilizovaniji mogući način“. On je kazao da je svaki državni organ dobio zadatak i zna šta treba činiti ukoliko dođe do zatvaranja granica u drugim državama. Dodao je da ne veruje da će se to desiti, ali ako se i to bude dogodilo, Srbija „prvi put ima sve operativne planove“.

– Bodljikava žica nije ozbiljan odgovor. To nije nikakav odgovor. Bodljikava žica je sramota za svakoga, rekao je Vučić i poručio građanima da ne moraju da brinu i da „država zna šta radi“.

Vučić je dodao da su dva službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, koja su otetata 8. novembra, živa, a da država „radi sve“ kako bi oni što pre došli u Srbiju.

– O svemu drugom moći ćemo da govorimo tek posle spasavanja, rekao je on.

Vojni ataše ambasade SAD u Sandžaku

Vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Pukovnik Taft Blekbern je u okviru svoje posete Sandžaku obišao Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa potpredsjednikom SDA Sandžaka i narodnim poslanikom Enisom Imamovićem, saopštila je SDA. Imamović je sa Blekbernom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Sandžaku, migracijama, lokalnim temama u vezi sa bezbednošću kao i izazovima sa kojima se suočavaju građani Sandžaka i njihovi legitimni predstavnici. Sagovornici su razmijenili mišljenja i u vezi skorašnje posete NATO-u, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari