Vučić: Tražiću da budem u prvih deset čija će se imovina proveriti 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će tražiti da bude u prvih deset kojima će se primenom novog zakona o proveri imovine videti da li su se obogatili od dolaska na vlast, ističući da on sigurno nije.

On je na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao da ne moraju da brinu oni koji su se pošteno obogatili već oni koji su to učinili zahvaljujući politici i prevama i da će to morati da vrate državi.

On je rekao i da opozicija ume samo da „mrzi“, ali da „neće o tome jer danas govori kao predsednik države“.

Najavljući povećanje plata i penzija tokom ove i naredne godine, on je rekao da to „nije političko“ obećanje već odraz oporavljene ekonomije.

„Poboljšaćemo položaj građana a ne tajkuma koji su ovu zemlju uništavali“, rekao je Vučić.

On je rekao da je za četiri, pet godina u Sremu otvorio 18 novih fabrika, umesto što su nekada zatvarane, „a pet u Rumi“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na mitingu da živimo u „apsurdno vreme“ jer neki kažu da je protivustavno da predsednik države otvara fabrike, dovodi investitore, ide po Srbiji i razgovara sa građanima kao što to radi i ona.

„Možda u vaše vreme“, poručila je Brnabić opoziciji, navodeći da se za Srbiju radi kako to čini Vučić.

Ona je rekla da su oni koji su u Savezu za Srbiju „u jednom danu otpustili 800 sudija“, a „sad pričaju o vladavini prava i slobodi medija“.

„Zahvaljujući tempu i disciplini koju je Vučić nametnuo našem timu preokrenuta je sudbina Srbije koja je počela da pobeđuje“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari