Vučić u Davosu: Biće zanimljiv susret s Tačijem, očekujem civilizovanu raspravu 1Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da će njegov susret s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na panelu Svetskog ekonomskog foruma biti zanimljiv i da očekuje razmenu argumenata u civilizovanom tonu.

„Biće zanimljiv susret, na tom panelu će biti mnogo lidera iz Evrope i sveta. Očekujem razmenu argumenata koja neće biti sasvim jednostavna i laka, ali verujem da ćemo moći to da obavimo u civilizovanom tonu. To će biti jedna od najposećenijih sesija, svakako najvažnija za Istočnu Evropu, biće dvadesetak učesnika“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je naveo da će on da zastupa interese Srbije, a da je Tači „i dalje legalni predsednik privremenih institucija u Prištini“.

„Da li sam oduševljen zbog toga, nisam, ali to je moj posao, ovde sam da bih rešavao probleme i predstavio poziciju Srbije na najbolji način“, kazao je Vučić.

On je rekao i da će na Forumu dominirati teme zdravstva, vremenskih prilika i klimatskih promena.

„U mnogim zemljama su neodrživo velika ulaganja u zdravstvo, a minimalna plaćanja, imaćemo mnogo toga da naučimo. Ovde uvek čujete nešto što mi posle par godina moramo da sprovedemo u delo“, kazao je Vučić.

On je dodao da je prisustvo Srbije na Svetskom ekonomskom forumu važno zbog popravljanja njenog imidža i prilike da se privrednici pozovu da investiraju.

„Ovde smo šest godina zaredom, imamo najveće prisustvo iz celog regiona Jugoistočne Evrope. Nama ovo znači zbog političkih kontakata i stvaranja boljeg imidža Srbije, ali i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravljamo kvalitet života i standard gradjana“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari