Vučić: Ukidanje viza sa Jermenijom otvara mogućnost za investiranje 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne skupštine Jermenije Ararat Mirzojan saglasili su se danas u Beogradu da će međusobno ukidanje viza podstaći poslovne ljude da putuju u Jermeniju, odnosno Srbiju, i da upoznaju mogućnosti za investiranje i trgovinsku razmenu.

Vučić je naglasio da je otvaranje ambasade Srbije u Jerevanu izraz iskrenog prijateljstva i želje da se intenziviraju svi oblici saradnje dve zemalje, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić je zahvalio Jermeniji za principijelnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Dodao je da očekuje da će jačanje političkog dijaloga povećati ekonomsku saradnju, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Predsednik jermenskog parlamenta Mirzojan je istakao važnost parlamentarne diplomatije i dijaloga u okviru parlamentarne saradnje za bolju informisanost i koordinaciju kada je reč o pitanjima od značaja za obe zemlje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari