Vučićeva naredba vojsci povodom posete KiM 1Foto: EPA/EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje RTS.

Predsednik Srbije će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju.

Vučić je do kasno sinoć sa svojim najbližim saradnicima razmatrao situaciju, ali su i oni ostali podeljeni po pitanju toga da li bi trebalo da poseti Kosovo ili ne.

Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo i da bi mogao da prođe kao nedavno Marko Đurić.

„Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi“, rekao je Veselji.

Stefanović: Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se prekine komunikacija sa kosovskom policijom i Kforom.

„Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom“, rekao je Stefanović za Televiziju Prva.

Upitan šta bi savetovao predsedniku Vučiću, da li da ide na Kosovo za vikend, Stefanović je rekao da će razgovarati kada se on vrati iz Brisela i čuju šta se tamo dešavalo i da će to uticati na odluku.  

„Ako predsednik odluči da ide na Kosovo i Metohiju, njega tamo niko neće hapsiti. Dobro poznajem i njega i one koji idu s njim“, rekao je Stefanović. On je dodao da je Vučić sinoć oko 22 sata održao sastanak sa najbližim saradnicima, na kojem su bili prisustni i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i premijerka Srbije Ana Brnabić i da je dogovoreno da ide u Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari