Vukadinović: Najskuplje čarape u srpskoj istoriji 1(arhiva) Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Od opština i gradova se traži da u predprodaji kupuju karte za još nezavršeni film Lazara Ristovskog “Koliko je sredstava iz javnih izvora do sada dato “ Zilion filmu”, odnosno Lazaru Ristovskog za produkciju njegovog filma.

Da li je tačno, a ja imam informacije da je tačno, da se u ovom trenutku  opštinama i gradovima Srbije  šalju pisma – preporuke, da unapred, na neviđeno, kupuju karte za film “Čarape Kralja Petra Prvog. Ristovski film još nije  završio, ne zna se ni da li će, a kamoli da ga je neko video , ili emitovao ili dobio dobre recenzije“, rekao je u parlamentu Srbije  Đorđe Vukadinović, poslanik  Nova Srbija – Za spas Srbije  u  delu sednice posvećene  posalničkim pitanjima. On je naveo i da mu se čini i da će to biti “najskuplje čarape  u srpskoj  istoriji , ili bar u istoriji kinematografije”.

Vukadinović  je upitao i šta je Ristovskog preporučilo  da snima filmn sa ovom tematikom  , jer se nikada nije bavio  takvom materijom .

“ Postoje sumnje  da su neke druge  zasluge, odnosno politički angažman i podrška  jednom predsedničkom kandidatu, doveli  do toga  da se taj njegov film  tretira kao neka vrsta  državnog projhekta. Pre nekoliko godina Ristovski je dao  podršku nekom  drugom predsedničkom kandidatu “ , rekao je Vukadinović  i ocenio da je dobro da se snimaju serije i filmovi  o našoj bližoj ili daljoj istotiji ,ali i da tu treba da postoji neka selekcija .Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović ponovo je pitao kada će se rasprava o Kosovu i Metohiji naći na dnevnom redu srpskog parlameta i pitao sa kim i o čemu pregovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ko ga je ovlastio. On je  zatražio odgovor na pitanje kako se desilo da državni zvaničnici o Kosovu daju kontradiktorne izjave, od toga da neće nikada Srbija priznati nezavisnost Kosova, do te da je potrebno potpisati pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom jer je to uslov za ulazaka u EU. Obradović je rekao i da će predsednik Srbije biti „urzok konfilkata unutra društva“, ako misli da rešava pitanje Kosva i Metohije mimo Ustava i Rezolucije 1244 saveta bezbednosti UN.

“Savet bezbednosti UN na svaka tri meseca raspravalja o situaciji na KiM, a srpski parlament za dve godine koliko traje aktuelni sastav parlamenta, tu temu još nijednom nije stavio na dnevni red” , rekao je Obradović.

Poslanica SPS Marjana Maraš postavila je pitanje ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu u kojoj su fazi pripreme nacrta za pregovaračku poziciju za poglavlje 27 u pregovorima Srbije sa EU, koje se odnosi na zaštitu životnu srednu i klimatske promene, i kada se očekuje njegovo otvaranje.
Radikali su ponovo u Skupštini od premijerke Srbije Ane Brnabić zatražili smenu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović ,između ostalog, zbog „katastrofalnog“ rada katastara širom Srbije na koji se žalilo oko 30.000 građana, a koji su pod ingerencijom njenog ministartva i zbog toga što, kako je rekla poslanica SRS Nataša Jovanović, Mihajlović nije „sposobna“ da dovrši izgradnju Koridora 10.

A naprednjak Aleksandar Marković  pitao je MUP   da li je upoznat sa aferama u Paraćinu kojima je, prema pisanju pojedinih medija, oštećen opštinski budžet, a za koje su, kako je rekao, odgovorni čelnici te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari