Vulin: Kurti čini sve da ne dođe do pregovora sa Srbijom 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas kako premijer Kosova Aljbin Kurti čini sve da pregovora sa Srbijom ne bi bilo, uz ocenu „kakvo pomirenje kada u prištinskoj vladi sede ubice“.

Vučić često na svoju štetu se bori za mir i štitiže prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je Vulin za televiziju Pink.

Za rat, sukob je dovoljan jedan, za mir je potrebno bar dvoje, rekao je Vulin i podsetio da su Albanci ranije govorili kako treba pregovarati, sesti za sto, a sada beže od pregovora, postavljajući uslove poput taksi, vojske, ratnog zločinca, samo da ne bude pregovora.

Oni vide da predsednik Vučić vodi takvu politiku i pregovore koji nisu dobri za njih. Nama je u interesu da pregovaramo, uvek nešto izborimo za svoj narod i zemlju, dodao je Vulin.

Otkako on vodi pregovore, ocenio je Vulin, ma kako bilo teško, Srbija i Srbi imaju bolju poziciju na terenu.

Upitan o vojsci Kosova, Vulin je podsetio da je prema rezoluciji 1244 jedina oružana sila na terenu Kfor, nikakva vojska Kosova.

On je rekao i da je od predstavnika Srbije pri misiji NATO, generala Predraga Bandića, tražio zvaničan sastanak da se razjasni njihov stav o tome.

Ovo su najteži izbori do sada, ocenio je Vulin, uz napomenu da će opozicija u kampanji bojkota da računa i one ljudi koje nikad ne glasaju na izbore, kao i one što žive u inostranstvu, pa čak i one koji neće glasati za vladajuće stranke.

Ako budu imali jedan glas više, izaći će na ulice i vikati: „nelegtitmni izbori“, pa ćemo imati scene iz Skoplja, Ukrajine, sukobe na ulicama i nešto što Srbija nije zaslužila, ocenio Vulin.

Ovo je borba za stabilnost Srbije, smatra Vulin i dodaje da se vladajuće stranke „ne smeju uljuljkati“ istraživanjima javnog mnenja, prema kojima SNS ima natpolovičnu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari