Vulin: Milanović pobudio nadu da će u Hrvatskoj doći do odbacivanja ustaštva 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je gest predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je napustio obeležavanje godišnjice akcije „Bljesak“ zbog isticanja oznaka „Za dom spremni“, ocenjujući da to „budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva“.

Vulin je u saopštenju naveo da se nada da će hrvatski zvaničnici „prestati da traži opravdanja za zločine Nezavisne države Hrvatske i polaže vence na ustaške grobove u Blajburgu“.

„Građanski rat u Hrvatskoj tokom devedesetih godina nikada neće biti posmatran na isti način među Srbima i Hrvatima, ali genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen od ustaša, 20.000 poklane dece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drugačije poglede ili tumačenja. Nadam se da Milanovićev primer neće ostati usamljen“, rekao je Vulin.

Milanović je juče napustio skup u Okučanima povodom godišnjice vojno-policijske akcije „Bljesak“, jer su neki od učesnika nosili majicu na kojoj je ispisan ustaški pozdrav „Za dom spremni“, ocenivši da je u pitanju namerna provokacija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Vulin: Milanović pobudio nadu da će u Hrvatskoj doći do odbacivanja ustaštva”

  1. sta god kaze ovaj covek je bezkorisno,odavno je zreo za robiju a ne za ministra

  2. Dok je lupanje u serpe u srbistanu probudili nadu da bi veliki vojskovodja Vulin mogao poput Vuhanskog sismisa zavrsiti u nekoj od mracnih pecina centralnog zatvora.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.