Vulin najavio nastavak saradnje sa Evropolom 1Aleksandar Vulin Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa izvršnom direktorkom kancelarije Evropola Кatrin de Bol o nastavku saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, saopšteno je iz tog ministarstva.

Vulin je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Evropolom u razmeni informacija na strateškom i operativnom nivou, i ocenio da je direktna saradnja srpske policije i Evropola rezultirala uspešnim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala.

Na sastanku je ocenjeno da bi Evropol mogao da pruži značajan doprinos jačanju kapaciteta srpske policije kroz zajedničke obuke usmerene ka oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, sa posebnim akcentom na korišćenje kriptovaluta u finansiranju kriminalnih aktivnosti.

Кatrin de Bol zahvalila se Vulinu na otvorenoj saradnji na obostrano zadovoljstvo i izrazila očekivanje da će Srbija pružiti pun doprinos u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa visokog rizika.

Vulin je istakao i da je Srbija spremna da pruži pun doprinos razvoju strateških dokumenata te specijalizovane agencije Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari