Vulin: Od početka godine u 4.500 požara na otvorenom stradale dve osobe 1Aleksandar Vulin Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je danas na građane koji Prvi maj slave u nekom od izletišta da preduzmu sve mere zaštite od požara, navodeći da je od početka godine izbilo 4.500 požara na otvorenom u kojima su dve osobe stradale.

Vulin je zamolio građane da budu obazrivi i odgovorni i da i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji dežuraju na izletištima širom Srbije, omoguće da „i oni provedu praznike, a da ne moraju da gase požare i spasavaju živote“.

„Ništa se ne dešava slučajno bez naše nemarnosti i nepažnje. Vreme je praznika, potrudimo se da nam praznici budu dobri. To zavisi samo od nas“, naveo je Vulin prilikom obilaska pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica koje na Avali a preneo MUP.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović apelovao je na građane da ukoliko pale vatru za roštilj, to čine na prostoru koji je za to namenjen, da kada napuštaju izletište ugase vatru i da ne dozvole da na mestu gde su boravili izbije požar koji nanosi veliku materijalnu štetu i može da ugrozi ljudske živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari