Vulin poželeo dobrodošlicu Bocan-Harčenku 1Foto: Beta/MOD/Goran Stanković/MO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kome je poželeo dobrodošlicu i izrazio uverenje da će i sa njim imati uspešnu saradnju, kao sa njegovim prethodnikom Alekasandrom Čepurinom.

Vulin je istakao da između naših država postoje istorijski duboki koreni, a otvoren i iskren odnos predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina može dalje da ih jača.

Posebnu zahvalnost Rusiji Vulin je izrazio zbog podrške teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i povodom dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u situacijama kada je interes naše države bio ugrožen.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vulin je rekao da je pokušaj formiranja vojske Kosova neprihvatljiv, a da pokušaji stvaranja Velike Albanije predstavljaju pretnju miru na čitavom Balkanu, dodavši da brine ćutanje međunarodne zajednice i zemalja regiona.

Vulin je preneo ambasadoru Rusije da je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv ministra odbrane Sergeja Šojgua da prisustvuje „Međunarodnim vojnim igrama 2019“ u Moskvi.

Na današnjem sastanku, vojno-vojna saradnja ocenjena je kao jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije, a posebno realizacija zajedničkih vežbi i nastavak vojno-tehničke saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari