Vulin: Vučić prilikom hapšenja Jovičića samo zahtevao da policija radi po zakonu 1Aleksandar Vulin Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom hapšenja predsednika beogradske opštine Palilula i člana Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Jovičića, nije postavio ni jedno jedino pitanje i da je samo zahtevao od policije da radi po zakonu i da se ne osvrće ni na koga, da ne pita ko je iz koje partije.

„Vučić je jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i to je uradio. To obećanje su nam davali mnogi, ali ih nije ispunio niko, osim Vučića. On ne pita ko je iz koje stranke, a od policije zahteva da radi svoj posao i ništa drugo. Ako je bio potreban neki dokaz, hapšenje Jovičića je dokaz“, kazao je Vulin za Kurir TV, a saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je rekao da predstavnici nekadašnje vlasti sada „omalovažavaju i relativizuju“ hapšenje Jovičića, a da za vreme svoje vlasti nisu uhapsili ni jednog svog lokalnog funkcionera, „a kamoli nekog od članova Predsedništva tada vladajuće Demokratske stranke (DS)“.

„Za vreme vlasti DS-a nije uhapšen čak ni neki sitan funkcioner. Кako je moguće da ni jedan član Predsedništva DS-a nije završio u zatvoru? Recimo, Petrović ili Djilas? Кako niko nije pitao Djilasa kako je stekao 619 miliona evra za vreme vlasti“, rekao je Vulin.

Jovičić je u sredu uhapšen sa još sedam osoba zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u opštini Palilula.

Saslušanje Jovičića je trajalo ceo dan.

Hapšenje Aleksandra Jovičića izazvalo je metež i nemir među naprednjacima, naročito funkcionerima “na lokalu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari