Za opoziciju Zoran Radojičić nije prihvatljiv 1Mesto: Beograd Datum: 09.05.2018 Dogadjaj: POLITIKA/OPŠTINE - konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda Licnosti: Dragan Ðilas

Osim sednice u četvrtak na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik, opoziciju u Skupštini grada očekuju i druge sednice na kojima će morati da se izbore za pravo glasa među mnogobrojnijom većinom.

Od 110 gradskih odbornika većina koju čini SNS i SPS ima 72. Na prošloj konstitutivnoj sednici odbornička grupa Savez za Srbiju, koju predvodi Dragan Đilas, odlučila se za to da napusti salu jer njenim predstavnicima nije bilo dozvoljeno da govore. Hoće li se i ubuduće opozicija povlačiti ili ne, ali i kako će se odnositi prema predlozima većine pitali smo šefove opozicije u gradskom parlamentu.

Ivanji kaže da SNS ima većinu u Skupštini grada koja joj daje mogućnost da predloži i izabere novog gradonačelnika.

– Pošto na njegov izbor ne možemo da utičemo, nećemo se ni njim baviti. Pomno ćemo pratiti njegov rad i rad gradskog veća, podržaćemo u skupštini dobre predloge, a loše ćemo argumentovano kritikovati ali uvek uz naš predlog kako treba stvari urediti na bolji način. Iniciraćemo niz naših predloga kako bi Beograd postao grad u kome će se njegovi građani osećati bezbedno i spokojno. Grad u funkciji Beograđana a ne stranih turista, grad u kojem će prvenstveno uživati njegovi građani. To je zahtev zdravog razuma, zato očekujem da će naši predlozi biti podržani – navodi Ivanji.

Rade Veljanovski, šef odborničke grupe Pokreta slobodnih građana, za naš list navodi da je strategiju teško predvideti i da će ona zavisiti od dnevnog reda.

– U najvećem broju slučajeva ponašaćemo se kao i do sada, odnosno bićemo protiv predloga većine od koje ne očekujemo dobre predloge. Međutim, u svakom slučaju moraćemo videti kakvi će biti predlozi i o svakom ćemo donositi odluke – kaže on.

U odborničkoj grupi Savez za Srbiju juče nisu želeli da komentarišu Radojičića kao mogućeg kandidata, ali ni da nam kažu svoju strategiju, ali nam je rečeno da će danas imati sastanak na kojem će se pripremiti za narednu sednicu ali i za sve ostale.

Ivanji: Ovom gradu je potreban neko koga građani biraju neposredno

Veljanovski: Radojičić je bolji predlog od Gorana Vesića, ali mi ćemo ipak biti protiv

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari