Zelena ekološka partija „Zeleni“ napušta lokalne skupštine 1Foto: Medija centar

Predsedništvo Zelene ekološke partije „Zeleni“ odlučilo je da napusti sve lokalne skupštine u Srbiji u kojima ova stranka ima odbornike, saopštila je ta partija.

Kako je objasnio predsednik ZEP „Zeleni“ Dejan Bulatović, ovakva odluka prati inicijativu opozicionih poslanika da bojkotuju rad republičkog parlamenta. Što je važnije, navodi on, to je solidarisanje sa građanima koji na protestima širom Srbije traže od opozicije da svojim prisustvom u skupštinama ne saučestvuje u stvaranju privida demokratije dirigovanim od strane vlasti.

„Republička i lokalne skupštine su pod aktuelnim režimom potpuno obesmišljenje. Umesto da budu hram demokratije, postali su arena za etiketiranje, gaženje i ućutkivanje političkih neistomišljenika. Ostanak u parlamentu značio bi pristajanje na takav režimski cirkus, pa čak i prećutno pomaganje vlasti u daljem urušavanju institucija. Zbog toga će odbornici ZEP „Zeleni“ izaći iz lokalnih skupština“, rekao je Bulatović i dodao da opozicija i građani protiv autokratskog režima treba da nastupe jedinstveno, a da borbu vode i na ulici, kao što se već i dešava na protestima „1 od 5 miliona“ širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari