Zelenović: Vučićeva manipulacija 1Foto: Medija centar

Predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović izjavio je danas da je takozvani Vučićev plan „Srbija 2025“ obmanjivanje građana Srbije koji žive na granici materijalne egzistencije i da se zemlja suočava sa egzodusom stanovništva u inostranstvo i to ne samo mladih i obrazovanih, već i kvalifikovanih radnika.

„Vučić je od Srbije napravio zemlju tužnih i uplašenih ljudi, zemlju bez ikakve perspektive. Po svim ekonomskim parametrima zemlja je na samom začelju Evrope. Životni standard i ekonomski rast su na nivou Albanije, to je rezultat Vučićeve ekonomske politike“ , naglasio je Zelenović, navedeno je u saopštenju ZZS.

„Vučić još nije ostvario prosečnu platu od 500 eura koju šest godina obećava i sada neostvareno obećanje prikriva novim, još nerealnijim, s obzirom na način na koji se upravlja ekonomijom zemlje. Sada obećava da će 2025. prosečna plata u Srbiji iznositi 900 evra, a prosečna penzija izmedju 430 i 440, evra što bi predstavljalo povećanje za više od 90 odsto“, istakao je Zelenović.

Ekonomski analitičari su, kako je rekao, izračunali da bi po nerealnoj Vučićevoj projektovanoj stopi rasta, bruto društveni proizvod (BDP) 2025. bio veći za maksimalno 27 odsto. Sa privrednim rastom od 27 odsto, to bi značilo da će rast plata i penzija bio 3,5 puta veći od privrednog rasta. „Svaki student prve godine Ekonomskog fakulteta zna da je takva prognoza neozbiljna i neodgovorna, sem ukoliko Vučić planira da sam sebe kandiduje za Nobelovu nagradu za ekonomiju, na sličan način kako se izborio za orden Svetog Save“ , zaključio je Zelenović.

Prema njegovim rečima, predstavljanje plana „Srbija 2025.“ je nepristojna marketinška manipulacija iza koje ne stoji ništa. „Nema ni vizije razvoja, nema ni projekata niti kadrova koje bi te projekte mogli da realizuju. Ceo taj plan je velika prevara iza koje stoji želja da se medijskim manipulacijama opstane na vlasti i da vrh režima nastavi da se bogati“, ocenio je Zelenović. „Postoji još jedan problem u takozvanom planu „Srbija 2025.“ Nema te sile, tih pritisaka, te medijske cenzure koja će omogućiti Vučića da do tada ostane na vlasti. Te 2025.godine i Vučić i njegov režim biće naša davna i ružna prošlost“ , zaključio je Nebojša Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari