Zelenovićevu ideju predizbora u Beogradu podržale javne ličnosti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, razgovarao je o ideji organizovanja predizbora u opoziciji, prvo za Grad Beograd, sa više javnih ličnosti i uglednih intelektualaca.

Među njima su, prema saznanjima našeg lista, profesori Filozofskog fakulteta u Beogradu Dubravka Stojanović i Danijel Sinani, i reditelj Srdan Golubović. Ideja održavanja predizbora u opoziciji, kako bi se izabrali kandidati koji će nastupiti na beogradskim izborima, naišla je, tvrdi se, na dobar odziv među Zelenovićevim sagovornicima. Oni smatraju da ta ideja ima dobar politički potencijal i da bi mogli da je javno podrže.

Pre nekoliko meseci, u više javnih istupa Dubravka Stojanović podržala je nastojanja Zelenovića da okupi građanski proevropski blok od grupacija na lokalu, poput Lokalnog fronta Valjevo, Ne davimo Beograd i sličnih. Zelenović smatra da na beogradskim izborima treba primeniti model iz Budimpešte i kandidovati one koji na predizborima dobiju najviše glasova u opoziciji, kako bi oni bili u stanju da poraze kandidate vlasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Zelenovićevu ideju predizbora u Beogradu podržale javne ličnosti”

  1. Odlična ideja! Rascepkanost srpske opozicije je rak rana našeg pokušaja da se demokratski sistem ustanovi i zaživi. Kako imati poverenje i uzimati za ozbiljno desetine malih partija i nihovih vodja koji nisu u stanju da se konsolidiju i dogovore izmedju sebe, ili, još gore, koji se pri prvoj nesuglasici cepaju i osnivaju nove partije?

  2. Ćorava posla. Srpska opozicija toliko je heterogena i međusobno neiskrena, da bi i Isus Hrist propao na izborima. Zato će i poslije narednih i Vučić i Vesić nastaviti da se „beče“…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.