Zelenovićevu ideju predizbora u Beogradu podržale javne ličnosti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, razgovarao je o ideji organizovanja predizbora u opoziciji, prvo za Grad Beograd, sa više javnih ličnosti i uglednih intelektualaca.

Među njima su, prema saznanjima našeg lista, profesori Filozofskog fakulteta u Beogradu Dubravka Stojanović i Danijel Sinani, i reditelj Srdan Golubović. Ideja održavanja predizbora u opoziciji, kako bi se izabrali kandidati koji će nastupiti na beogradskim izborima, naišla je, tvrdi se, na dobar odziv među Zelenovićevim sagovornicima. Oni smatraju da ta ideja ima dobar politički potencijal i da bi mogli da je javno podrže.

Pre nekoliko meseci, u više javnih istupa Dubravka Stojanović podržala je nastojanja Zelenovića da okupi građanski proevropski blok od grupacija na lokalu, poput Lokalnog fronta Valjevo, Ne davimo Beograd i sličnih. Zelenović smatra da na beogradskim izborima treba primeniti model iz Budimpešte i kandidovati one koji na predizborima dobiju najviše glasova u opoziciji, kako bi oni bili u stanju da poraze kandidate vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari