Željka Cvijanović i Milorad Dodik položili zakletve 1Foto: RTRS

Građani Republike Spske pokazali su na izborima da je Republika Srpska iznad svega, rekla je Željka Cvijanović, novoizabrana predsednica RS koja je danas položila svečanu zakletvu u Skupštini.

Zakletvu je pročitao predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je čestitao predsedniku i potpredsednicima na položenoj zakletvi.

„Izbor za predsednika RS doživljavam kao uspeh za sve ono što sam zajedno sa svojim kolegama radila kao predsednik Vlade“, rekla je Cvijanović i dodala da su stabilne institucije garant napretka Republike Srpske.

„Važno da sa timom iz RS na čelu sa novoizabranim članom Predsedništva BiH tesno sarađujemo i usklađujemo stavove Republike. Iako su neki priželjkivali, pa čak i radili na njenoj destabilizaciji, građani RS su na izborima pokazali da je Republika Srpska iznad svega“, dodala je Cvijanović.

Željka Cvijanović na mestu predsednika Republike Srpske nasledila je Milorada Dodika koji je na oktobarskim izborima izabran za srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik: Ja ostajem u Republici Srpskoj

„Ja ostajem u Republici Srpskoj i idem samo da odradim još jedan važan posao za RS“, rekao je novoizabrani član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, koji je danas položio svečanu zakletvu pred poslanicima Skupštine RS.

Dodik je, nakon polaganja zakletve, rekao da se oseća ponosno jer je ispunio sve zaheve na očuvanju RS dok je obavljao funkciju njenog predsednik u dva mandata.

„Ja ostajem u RS i idem samo da odradim još jedan važan posao za RS“, rekao je Dodik, i zahvalio se svima koji su mu dali glas, ali i onima koji nisu jer su oni, kako je rekao, povećali demokratski kapacitet Srpske. Dodik je rekao da poslanicima Republika Srpska, mora biti svetinja.

„Ako nama RS nije na prvom mestu, bićemo na pogrešnom putu. Posebno želim da naglasim reč patriotizam. Ne tako davno videli smo šta se desi kada se ta reč zloupotrebi“, rekao je Dodik.

Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa RS i biće predan. Nijedna moja odluka neće biti bez koordinacije sa institucijama RS, istakao je Dodik.

To je, kako je rekao, „tako normalno, prirodno, institucionalno i ustavno. Ja svoju snagu crpim iz Republike i ja se smatram delom vas. Zato sam smatra da zakletvu pre svega treba da položim ovde. Tamo gde sam izabran od strane mog naroda. Ono što nije interes RS neće biti ni interes BiH. Ukoliko ne budem mogao sam, neću se libiti da tražim vašu podršku, jer ne želim da RS bude preglasana“.

On je rekao da neće raditi na štetu druga dva naroda i ponovio da neće dopustiti da bilo ko radi na štetu srpskog naroda, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari