Živković: Nova stranka će o bojkotu odlučiti kad izbori budu raspisani 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je danas da na naredne izbore ne treba izaći po svaku cenu, ali da se treba boriti za bolje izborne uslove sve dok oni ne budu raspisani.

„Tada ćemo, na osnovu uslova u tom trenutku, i doneti odluku o učestvovanju na njima. Za izbore moramo da se spremamo kao da ćemo na njima učestvovati, ali i da imamo plan za aktivan bojkot ako ne izlazimo“, naveo je Živković na radnoj konferenciji Beograskog odbora te stranke.

Živković je dodao da je „Vučić uspeo da uspostavi autokratsku vlast, a da je opoziciona borba bila aktivnija i doslednija, možda ni stanje ne bi danas bilo ovakvo“.

„Vučić sada najveći deo svoje snage crpi iz toga što opozicija nije jedinstvena, što me podseća na 90-te godine. I tada je bilo pitanje da li da bojkotujemo izbore ili da tu vlast pošaljemo na političku deponiju. Borili smo se i okončali taj režim, i to moramo učiniti ponovo“, istakao je Živković.

Potpredsednica Nove stranke Mira Petrović istakla je da smo „suočeni sa bahatom, osionom, korumpiranom vlašću. Ucenjen čovek nije slobodan čovek, uplašen čovek ne može da radi i razvija se kako dolikuje. Lek za ovo stanje su izbori, jer kada gangrena zahvati neki deo tela – on se ne bojkotuje, već se odstrani. Naše društvo je zrelo za promene“.

I potpredsednik stranke Ivan Jovanović iz Niša poručio je da je „neophodno da se opozicija ujedini da bi rešila problem, kao što je to svojevremeno urađeno sa režimom Slobodana Miloševića.“

„Samim tim ne vidim da je rešenje u bojkotu, strah me je da time građani ne budu ostavljeni na cedilu, jer su izbori legitiman način u borbi protiv režima. Naš cilj je da ga srušimo i povedemo našu državu i društvo zdravim putem Evrope 21. veka“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari