Živković: Spreman da ubedim kolege iz opozicije da se vrate ukoliko se ispune naši zahtevi 1Zoran Živković Foto: Medija centar

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u Beogradu da je spreman da ubedi kolege iz opozicije da se vrate u Skupštinu Srbije ukoliko Maja Gojković više ne bude njena predsednica, ukoliko se skupštinske sednice vode i pripremaju na vreme i „kako treba“, kao i materijal za sednice.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da treba da budu sazvane sednice Skupštine gde bi na dnevnom redu bili svi predlozi zakona koje je opozicija predlagala u ovom sazivu, a za koje je ocenio da ih je bilo oko 100, i dodao da slični zakoni mogu biti i deo objedinjene rasprave.

„Naravno da vlast neće glasati, ali barem da se najzad čuju i vide naši argumenti“, rekao je Živković.

Dodao je da će kada se ispune svi ti uslovi, imati dovoljno argumenata, kako kaže, da ubedi kolege iz opozicije da se vrate na sednice.

On je konstatovao „neke razmirice“ unutar opozicije i pozvao sve koji se „osećaju kao opozicija“ – stranačka, nevladina ili građanska, da zajedničkim radom stvore uslove za „iole pristojni izborni ambijent“ i da pobede aktuelnu vlast na prvim sledećim izborima.

Živković je predložio i pozvao sve koji se „osećaju kao opozicija“ da se napravi „ozbiljan front“ i oformi Nacionalni demokratski savet koji će projektovati, kako je naveo, akcije na srednji i duži rok i doprineti efikasnosti „njihove borbe“.

On je poručio građanima da država i politika ne postoje zbog političara, nego zbog građana, i da na izborima oni, kako kaže, odlučuju o sudbini sedam miliona ljudi koji žive u Srbiji.

Živković je izrazio zabrinutost i brigu za sve one koji su „dobrovoljno prihvatili da trpe torturu“ na sednicu Glavnog odbora vladajuće stranke SNS.

Podsetio je da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora te stranke u Beogradu da bivši direktor Koridora Srbije Zoran Babić nije vozio automobil koji je usmrtio jednu ženu na auto-putu i da je to video na snimku.

„Ako postoji (snimak) i nije objavljen, onda Vučić snosi direktnu krivicu što je javnost bila uskraćena za tu informaciju“, ocenio je Živković i dodao da je to skrivanje dokaza i pomaganje u vršenju krivičnog dela.

Komentarišući nedavno održane izbore za mesnu zajednicu u Majuru kod Šapca, Živković je demantovao da je Savez za Srbiju učestvovao na tim izborima, već je učestvovala njegova Nova stranka, pored vladajuće SNS, i da je osvojila 12,5 odsto glasova.

„Vlast nastavlja sa svojim divljanjima, od jutros nam je vest da je desetine hiljada dece vraćeno kući jer je neko ponovo ukrao testove (za ispit), tako da ni sam ministar nije uspeo da spreči“, rekao je Živković o jutrošnjem odlaganju testa iz matematike i dodao da ministar prosvete Mladen Šarčević treba da podnese ostavku zbog objektivne odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari