Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Varton, predstavljen kao „jedna od najdarovitijih ličnosti Konzervativne stranke“, dolazi na Kosovo da podrži Kadrija Veseljija za premijera, a vest je potvrdio i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići, objavio je Indeksonlajn.

Konzervatrivac Džejms Varton je sa 26 godina izabran za poslanika oblasti Južni Stokton, a poznat je kao jedan od najaktivnijih političara u stranci.

Takođe je bio ministar za lokalni razvoj i oporavak severa u vladi Dejvida Kamerona, kao i ministar za međunarodni razvoj u Vladi Tereze Mej, prenose prištinski mediji.

Varton se nedavno angažovao i u pružanju podrške konzervativnom lideru, aktuelnom britanskom premijeru Borisu Džonsonu, tako što je bio menadžer njegove kampanje.

Očekuje se da će Varton u večeras održati pozdravni govor na završnom mitingu DPK kao predstavnik Saveza evropskih partija – konzervativaca i reformista Evrope.

U znak podrške Veseljiju, na Kosovu je nekoliko dana boravio i Metju Vitaker, bivši šef američkog pravosuđa u mandatu aktuelnog predsednika SDA Donalda Trampa.

Povezani tekstovi