Auto

Ne možemo mimo sveta, regulativa za električna vozila nužna

S obzirom da je tema ovogodišnjeg Sajma automobila u Beogradu „Težnja ka nultoj emisiji gasova“ priča o električnim automobilima će i ovoga puta imati veoma značajnu, slobodno se može konstatovati i centralnu ulogu tokom diskusija i razmatranja na koji način u Srbiji što uspešnije realizovati smanjenje emisije štetnih gasova.

Seatov izuzetan motor na metan

Španski Seat je predstavio još jedan model automobila koji za pogon koristi CNG, odnosno komprimovani zemni gas.

Bela boja i dalje broj jedan za automobile

Bela boja zadržala vodeću poziciju ’broj jedan’ sa 40 odsto celokupnog automobilskog tržišta, pokazao je BASF-ov „Izveštaj o bojama za završne automobilske premaze” za 2017. godinu.

Hitlerov Mercedes nije prodat na aukciji u Las Vegasu

Jedan od samo osam predserijskih primeraka blindiranog Mercedes-Benza 770K Grosser Open Tourer iz 1939, koji je bio u vlasništvu Adolfa Hitlera, nije dobio novog vlasnika na aukciji, piše portal B 92.

Tehnologije u autu smatra korisnim 70 odsto građana Srbije

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91 odsto ispitanika iz Srbije, ali ipak novu tehnologiju u automobilima smatra korisnom čak 70 odsto njih, pokazali su rezultati istraživanja kompanije Goodyear.

Sajam obeležilo 14 premijera automobila

Dodelom priznanja najuspešnijom učesnicima, u Kragujevcu juče je završen tradicionalni, dvanaesti po redu Sajam automobila “Auto expo 2017.” koji je, na Gradskom sajmištu “Šumadija sajam” trajao tri dana, i na kom su, kao što je i najavljivano, bili predstavljeni modeli najpoznatijih svetskih automobilskih kompanija.

U Kragujevcu se održava 12. sajam automobila "Auto Expo"

Na 12.sajmu automobila „Auto Expo“, koji danas počinje u Kragujevcu, biće predstavljeno 15 modela poznatih brendova automobilske industrije, a pored putničkog programa, izlagači će predstaviti i svoj teretni program.

Saveti za vožnju u zimskom periodu

Automobilske zimske gume, prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, u periodu od 1. novembra do 1. aprila moraju da imaju šare duboke najmanje četiri milimetra, a obavezne su samo kada na kolovozu ima snega, leda ili poledice.