Auto

Kadilak predstavio prvi električni model, napada Teslu 2

Kadilak predstavio prvi električni model, napada Teslu

Kompanija „Dženeral Motorsa“ (GM) „Kadilak“, predstavila je svoj prvi model višenamenskog (SUV) električnog automobila sa obećanjem da će oteti deo tržišta glavnom, takođe američkom konkurentu u tom sektoru – pionirskoj kompaniji „Tesla“ koja zasad prednjači u svetu.

Nema krize za bogate, posle Tesle skočile i akcije Ferarija 3

Nema krize za bogate, posle Tesle skočile i akcije Ferarija

Proizvođač automobila Ferari, koga kontroliše investiciona kompanija porodice Anjeli, Ekor NV, revidirao je ovogodišnje prihode pre kamata, poreza i amortizacija i oni bi trebalo da iznose između 1,075 i 1,125 milijardi evra, prenosi Blumberg.

Kako je Grčka postala groblje polovnih vozila-zagađivača 8

Kako je Grčka postala groblje polovnih vozila-zagađivača

Kombinacija „nesrećnog poreskog okvira“ koji nepravedno daje konkurentske prednosti uvezenim polovnim automobilima i „rupe u zakonima“ koje „veštima“ daju prostor da prevare kupce, doveli su do brzog povećanja uvoza u Grčku.

Pad prodaje novih automobila u EU za oko tri miliona 9

Pad prodaje novih automobila u EU za oko tri miliona

Prema procenama Evropskog udruženja proizvodjača automobila (ACEA), tržište novih automobila u Evropskoj uniji (EU) ove godine će zabeležiti pad od oko 25 odsto, kao posledica pandemije korona virusa.

Smanjen broj ulazaka putničkih vozila u Srbiju 12

Smanjen broj ulazaka putničkih vozila u Srbiju

Ukupan broj putničkih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu 2020. godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Prodaja polovnih automobila gotovo stala 14

Prodaja polovnih automobila gotovo stala

Čak dve trećine kupaca je zbog vanredne situacije u Srbiji odložilo planiranu kupovinu automobila, dok je čak 81 odsto trgovaca navelo da nije prodalo nijedan automobil od uvođenja vanrednog stanja, pokazalo je istraživanje sajta Polovni automobili.