Auto

"Zimski" znak koji i dalje zbunjuje vozače 2

„Zimski“ znak koji i dalje zbunjuje vozače

Kombinacija znaka ograničenja brzine i dopunske table sa snežnom pahuljom, odnosno pahuljicama već dugo zbunjuje vozače. Problem je u dve table različitog izgleda, ali iste „simbolike“.

Najčešće greške prilikom kupovine zimskih guma 10

Najčešće greške prilikom kupovine zimskih guma

Zima stiže, pa mnogi vozači razmišljaju o kupovini zimskih guma. Izbor je veliki, cene su šarolike, a zime više nisu oštre i snežne kao što su nekada bile, što može da navede na pogrešne odluke ili čak na odustanak od kupovine.

Šta znači M+S, a šta su prave zimske gume? 13

Šta znači M+S, a šta su prave zimske gume?

Pravu konfuziju su napravili proizvođači guma, zvanične institucije (ne samo kod nas) i mediji. Da bismo razjasnili ovu situaciju, prvo ćemo razdvojiti ono što traži zakon (policija) i ono što je zaista važno.

Na svim vozilima od danas obavezne zimske gume 14

Na svim vozilima od danas obavezne zimske gume

Na svim vozilima od danas su obavezni zimski pneumatici, a zbog povoljnih vremenskih prilika mnogi su odustali od zamene guma, pa kod vulkanizera nema gužvi i ima dovoljno guma svih vrsta, prenosi Radio-televizioja Srbije (RTS).

Od 1. novembra obavezne zimske gume 15

Od 1. novembra obavezne zimske gume

Od 1. novembra do 1. aprila vozači su u zakonskoj obavezi da na automobilima imaju sve četiri zimske gume, ukoliko je na kolovozu sneg, led ili poledica, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.