Beograd

Radojičić: Izgradnja metroa 2020. godine

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će dve linije metroa i četiri linije BG voza rešiti transportne probleme u gradu i precizirao da je plan da izgradnja počne 2020. godine, a prva linija metroa će saobraćati od Makiškog polja do Mirijeva.

Vesić: Beograd na vodi odličan signal investitorima

Uspešno razvijanje projekta Beograd na vodi odličan je signal investitorima da je Beograd grad u kojem se može realizovati investicija od 3,5 milijarde evra. To je ogromna investicija za bilo koji grad u svetu, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na RTS-u.

Svečano otvorena prva kula Beograda na vodi (FOTO)

Prva kula projekta „Beograd na vodi“ svečano je otvorena danas kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić presekao crvenu vrpcu na prijemu koji je upriličen povodom useljenja prvih stanara u ove zgrade.

Vesić: Veliki dan za Beograd na vodi

Danas je veliki dan za projekat Beograd na vodi jer se završava prva faza, koja je započeta 2015. godine, kada su tadašnji premijer Aleksandar Vučić i predsednik kompanije „Igl Hils“ Mohamed Alabar položili kamen-temeljac, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na TV Pink.

Za obmane među stanarima – opet “nema” nadležnih

Kada deo komšija izabere upravnika zgrade bez saglasnosti svih, uz pomoć lažnih potpisa pokuša da registruje stambenu zajednicu, ali ne otvori čak ni tekući račun, sve propuste u proceduri koje bi novi zakon trebalo da reši niko od nadležnih ne pokušava ni da ispita ni da sankcioniše.

Ambasadorka Australije predložena za počasnu građanku Beograda

Ambasadorka Australije Džulija Fini predložena je za počasnu građanku Beograda. Tokom pet godina provedenih u Srbiji ona je bila jedan od najvećih promotera kulturnog nasleđa naše zemlje, očuvanja tradicionalnih zanatskih tehnika i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim krajevima.