Beograd

Vesić: Aplikacija za sadnju drveća uskoro će biti aktivirana 3

Vesić: Aplikacija za sadnju drveća uskoro će biti aktivirana

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će uskoro biti aktivirana aplikacija, koju je Grad Beograd pripremio, i uz pomoć koje će građani moći da vide sve lokacije predviđene za sadnju drveća u glavnom gradu na godišnjem nivou.

KUD “Sedmica” iz Ugrinovaca slavi 40 godina 8

KUD “Sedmica” iz Ugrinovaca slavi 40 godina

KUD „Sedmica“ – Ugrinovci ove godine proslavlja 40 godina postojanja. Kao čuvari narodne tradicije i kulture, a posebno u ovoj jubilarnoj godini, pripremili su nešto novo i neuobičajeno.

Jovanović: Vesić kršeći zakon nametnuo svog pravobranioca 9

Jovanović: Vesić kršeći zakon nametnuo svog pravobranioca

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kršeći Zakon o glavnom gradu i Statut Beograda, nametnuo Beogradu svog pravobranioca, čime je Zorana Radojičića definitivno obesmislio kao gradonačelnika.

Stanovnici donjeg Dorćola demantovali gradsku vlast 10

Stanovnici donjeg Dorćola demantovali gradsku vlast

Stanovnici donjeg Dorćola demantovali su danas jučerašnju izjavu glavnog urbaniste Marka Stojčića da je postignut dogovor sa gradskim čelnicima u vezi sa problemom izmeštanja trolejbuskog saobraćaja u ovaj deo grada.

Prvi put u Beogradu: Sladoled za pse 11

Prvi put u Beogradu: Sladoled za pse

Od 10. decembra, četvoronožni ljubimci Beograđana će moći da uživaju u novoj poslastici: zdravom sladoledu napravljenom specijalno za pse! Prihod ostvaren prodajom sladoleda za kuce biće korišćen za pomoć životinjama.

Poruka Dorćolaca: Protest nije politički 13

Poruka Dorćolaca: Protest nije politički

Građani donjeg Dorćola, koji se protive izgradnji nove trase trolejbuskog saobraćaja kroz njihov kraj, večeras će se ponovo okupiti na uglu ulica Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca, kako bi se „dogovorili oko narednih koraka u odbrani svog komšiluka od nepoznatih i neargumentovanih planova gradskih institucija, kao i novih pokušaja podmetanja i manipulacija“.