Beograd

Sprečena dva prinudna iseljenja u Beogradu

Iseljenja porodice Jeftović iz njihovog doma u Vojvode Savatija 16a na Zvezdari i porodice Vuksanović, iz kuće u Ulici Prilepska 7, sprečena su juče uz pomoć okupljenih građana, komšija i aktivista Združene akcije „Krov nad glavom“.

U rad puštena 202 reciklažna kontejnera

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić povodom Svetskog dana reciklaže obišao je novopostavljene podzemne reciklažne kontejnere u Ulici 16. oktobra u Mirijevu.

Država oprostila NATO-u, društvo nije

Saradnja sa NATO-om je potrebna i korisna. Pomirenje sa NATO-om je komplikovano i na dugom štapu. Članstvo u NATO-u je nepotrebno i neizvodljivo. Ovako u najkraćem glase stavovi učesnika u debati koju je sinoć u prostorijama Opštine Stari Grad organizovao Institut za evropske poslove.

Iseljenje iz nepostojećeg objekta

Iseljenje Vojislava Vuksanovića i njegove porodice zakazano je za sutra u 10 i 30 sati iz doma u Prilepskoj ulici broj 7, u kom njegova porodica živi od 1936. godine.

Beograd otvoren grad

Građanski protest „1 od 5miliona“ slavi svoj 100. dan na ulicama Beograda i pobunjenih gradova Srbije, pa se vredi podsetiti njegovih početaka.

Radojičić: Obnavlja se Veliko stepenište

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u toku rekonstrukcija Velikog stepeništa na Kalemegdanu, kako bi jedan od simbola Beogradske tvrđave bio bezbedan za mnogobrojne posetioce i imao izgled kakav zaslužuje.