Beograd

Uključena novogodišnja rasveta u Beogradu 9

Uključena novogodišnja rasveta u Beogradu

Novogodišnja rasveta u Beogradu, koja je raspoređena na 122 lokacije u gradu, upaljena je danas u popodnevnim satima. Širom glavnog grada postavljeno je 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.500 lančanica.

Stanari će morati da najave slavlje 10

Stanari će morati da najave slavlje

Ukoliko planiraju da u stanu organizuju proslavu, stanari će ubuduće morati da to najave komšijama dva dana unapred, po novim pravilima koja su izglasali odbornici gradske Skupštine u sredu. Nova odluka o kućnom redu nalaže da obaveštenje o proslavi stanari moraju da istaknu na vidnom mestu u zgradi, a sa slavljem moraju da završe u 1 sat posle ponoći.

U nesrećama sa autobusima strada 5,5 odsto žrtava 11

U nesrećama sa autobusima strada 5,5 odsto žrtava

Manjak od 2.000 vozača, veliki broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozila gradskog prevoza, kao i visoke akcize na gorivo i porezi koji sprečavaju ulaganja privatnika u kvalitet prevoza, samo su neki od gorućih problema sa kojima se Srbija suočava, zaključci su stručnjaka sa okruglog stola o bezbednosti prevoza putnika koji je juče održan na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca 15

Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca

Zbog jake košave u Beogradu, tim za hitne intervencije Javno-komunalnog preduzeća „Zelenilo–Beograd“ dežura 24 časa, a do sada je na nekoliko mesta sekao i odnosio polomljene grane i stabla drveća.