Beograd

Radojičić: Imamo plan za razvoj Beograda kao pametnog grada

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas povodom učešća delegacije Grada na Svetskom kongresu pametnih gradova u Barseloni, da je važno da se građanima približi taj koncept i kakvu će korist imati od primene modernih tehnologija u svakodnevnom funkcionisanju komunalnog sistema grada, saopštio je Beoinfo.

Vesić: Radovi u Bulevaru kneza Aleksandra gotovi do 15. decembra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas završne radove u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, za šta je Grad izdvojio 140 miliona dinara, i najavili da će sve biti završeno do 15. decembra.

Radojičić: Unapređenje gradskog saobraćaja

Na radionici „Izazovi gradova“ u okviru Svetskog kongresa pametnih gradova u Barseloni, delegacija grada Beograda, sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem na čelu govorila je o izazovima javnog prevoza i rešenju za bolje funkcionisanje saobraćaja u Beogradu.

Bastać: Radionice za prvake o bezbednosti u saobraćaju

Gradska opština Stari grad i Sekretarijat za saobraćaj Beograda organizovali su edukaciju o bezbednosti u saobraćaju za učenike prvog razreda Osnovne škole „Drinka Pavlović“, a narednih dana slične akcije biće organizovane i u ostalim školama na teritoriji opštine Stari grad.

U Gradu 33 opštinska inspektora

Izmenama Odluke o Grdskoj upravi koju su odbornici danas izglasali, Grad beograd preuzeo je nadležnosti opštinskih građevinskih inspekcija.

Otpis dugova privatizovanoj „Galenici“ štetan po građane

Na današnjoj sednici Skupštine Beograda vladajuća većina je podržala predlog da Grad otpiše potraživanja prema kompaniji Galenika nastala zbog izgradnje stanova solidarnosti, dok će dug Tigra biti konvertovan u trajni ulog Republike Srbije u tom preduzeću.

Vesić: Beograd dobija javne bicikle

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Odluku o postavljanju sistema javnih bicikala na teritoiriji Beograda, a kako je pojasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u naredne tri godine će za ovu namenu biti izdvojeno tri miliona evra, svake godine po jedan milion evra.

Nikodijević: Beograd koristi moderne tehnologije

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima IT kompanije „4 A Labs“ iz Istanbula, koji su zainteresovani za saradnju u oblasti modernih tehnologija primenjivih u „pametnim gradovima“ (smart city).