Beograd

Leto bez tramvaja 5 i 10

Prva faza radova na na rekonstrukciji ulica Kraljice Marije i 27. marta počela je u subotu, a zatvaranje deonice između Ruzveltove i Takovske doneće velike izmene u saobraćaju.

Etno kultura u srcu Zemuna

Kulturno umetničko društvo „Šiljkan“ organizovalo je večeras niz raznovrsnih folklornih igara, na letnjoj pozornici kod kule Gardoš u Zemunu.

Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji

Podizanjem Plave zastave, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević svečano je danas otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji. Plava zastava je, prema njegovim rečima, najviše međunarodno priznanje kvaliteta vode i bezbednosti na kupalištu.

Bata Živojinović dobija ulicu na Crvenom krstu na Vračaru

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica na sedmoj sednici usvojila je jednoglasno inicijativu da Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru ponese ime po srpskom i jugoslovenskom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Održana akcija čišćenja Savskog keja

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan učestvovali su danas u akciji čišćenja Savskog keja – šetališta i priobalja Save iza blokova 45 i 70 na Novom Beogradu.