Druga strana Kosova

Ivan Nikolić: Oko 80 odsto mladih Srba planira da napusti Kosovo (VIDEO) 2

Ivan Nikolić: Oko 80 odsto mladih Srba planira da napusti Kosovo (VIDEO)

Naša nevladina organizacija se pretežno bavi pitanjima srpske zajednice na Kosovu, iako neretko sprovodimo i multietničke projekte, naveo je u Instagram intervjuu za Danasovu rubriku „Druga strana Kosova“ Ivan Nikolić, direktor NVO „Komunikacija za razvoj društva“ (CSD) iz Gračanice, govoreći o izazovima sa kojima se suočava civilni sektor na Kosovu.

Lazarević: Verujem da je povratak moguć (VIDEO) 8

Lazarević: Verujem da je povratak moguć (VIDEO)

Dvadeset godina posle rata, ako stavim po strani politike koje vode vlade u Beogradu i Prištini, uverena sam da život može da se obnovi. Spadam u one retke Srbe koji iskreno veruju da je povratak moguć, i ne samo da je moguć, nego da je povratak imperativ – poručila je Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev iz Kosovske Mitrovice, u Instagram intervjuu u za rubriku Druga strana Kosova portala Danas. 

U poseti Skupštini Kosova (VIDEO) 11

U poseti Skupštini Kosova (VIDEO)

Ekipa Danasa, pre izbijanja pandemije korona visrua, posetila je Skupštinu Kosova, a prilikom obilaska zgrade ukazano je da je ova zakonodavna institucija Kosova, direktno izabrana od naroda i broji 120 poslanika, koji su birani tajnim glasanjem.

Ekonomija i pravo najčešći odabir studenata na Kosovu (VIDEO) 14

Ekonomija i pravo najčešći odabir studenata na Kosovu (VIDEO)

Studentski život u Prištini, jedna je od tema kojom se bavio Danasov projekat Druga strana Kosova, a tim povodom studentkinje Leona Tahiri i Vlere Hyseni govorile su o životu mladih i njihovim interesovanjima na studijama.