Druga strana Kosova

Madžunji: Muzika povezuje ljude (VIDEO) 9

Madžunji: Muzika povezuje ljude (VIDEO)

Zvezde pop muzike poreklom sa Kosova, poput Dua Lipe i Rite Ore, sve češće zauzimaju visoka mesta na svetskim top listama.

Berisha: Moj rad se zasniva na socijalnim temama (VIDEO) 10

Berisha: Moj rad se zasniva na socijalnim temama (VIDEO)

Prilikom posete prištinskog teatra – Nacionalnog pozorišta Kosova, Danasova ekipa razgovarala je sa Burbuqe Berishom, nekadašnjom direktorkom tog pozorišta, u okviru Danasovog online projekta Druga strana Kosova.

Istorija Nacionalnog teatra Kosova u tri dela (VIDEO) 11

Istorija Nacionalnog teatra Kosova u tri dela (VIDEO)

Nacionalni teatar Kosova, nekadašnje Narodno pozorište na Kosovu, tokom svoje kompleksne istorije izrodilo je mnoge dramske umetnike, a trenutno ga vode mlade generacije koje se bave angažovanim teatrom i sarađuju sa velikim regionalnim i svetskim umetnicima iz ove oblasti.

Kako se mediji na Kosovu bore za nezavisno izveštavanje? (VIDEO) 12

Kako se mediji na Kosovu bore za nezavisno izveštavanje? (VIDEO)

Prema Indeksu slobode medija, Kosovo je bolje rangirano u poređenju sa ostalim zemljama na Zapadnom Balkanu, ali su zbog nedostatka finansijske nezavisnosti mediji otvoreni za političke uticaje, pa se mnogi za nezavisno izveštavanje bore kroz saradnju sa nevladinim sektorom.

Posetili smo Srpski kulturni centar u Prištini (VIDEO) 14

Posetili smo Srpski kulturni centar u Prištini (VIDEO)

Srpski kulturni centar (SKC) u Prištini osnovan je u februaru 2018. godine u nekadašnjem domu mitropolije koji se nalazi u okviru kompleksa crkve Svetog Nikole, kao administrativni centar sa ciljem očuvanja kulture i tradicije Srba u Prištini.

Šta je tajna dobre kafe u Prištini? (VIDEO) 15

Šta je tajna dobre kafe u Prištini? (VIDEO)

Priština važi za mesto u kome se sprema odlična kafa. Kako njeni stavnonici komentarišu, kvalitet prištinske kafe je prva stvar koju turisti koji dođu u posetu primete.