Demostat

Božić kakav nismo imali u regionu 3

Božić kakav nismo imali u regionu

Tvrdi se da je Crkva najjača kada je u poziciji mučenika, što bi značilo da proteste pravoslavnih vernika u Crnoj Gori može da smiri samo političar koji je spreman da im se pokloni.

Čekajući američke izbore 8

Čekajući američke izbore

Predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, tokom svoje tek okončane posete Republici Srbiji, izneo je niz kategoričkih tvrdnji.

Šta je Vučićev scenario katastrofe 11

Šta je Vučićev scenario katastrofe

“Sad ću vam pročitati najozbiljniju argumentaciju, kvantifikovanu, da vam bude jasno kakva nam propast sledi”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini, govoreći o “katastrofi” koja će da usledi ukoliko se u narednih pet do deset godina ne dođe do “kompromisa” sa Albancima na Kosovu. 

Demostat: Koridor 10 kasni zbog aljkavosti 12

Demostat: Koridor 10 kasni zbog aljkavosti

Radovi u Grdeličkoj klisuri su usporeni i zakomoplikovani objektivnim problemima, poput pojave klizišta, ali je osnovni razlog velikog kašnjenja aljkav pristup prilikom izvođenja tog velikog i zahtevnog infrastrukturnog projekta, izjavio je za portal Demostat profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.

Bojkot uspešan samo u sklopu drugih pritisaka 13

Bojkot uspešan samo u sklopu drugih pritisaka

Bojkotovanje izbora posebno donosi mnoge rizike. Jedan je taj što se stranke u bojkotu u slučaju njihovih uspeha lišavaju održavanja ili sticanja statusa parlamentarnih stranaka, a time i mnogih mogućnosti parlamentarnog delovanja, uticaja na vlast i sl., kao i publiciteta koji prati zasedanja parlamenta i njegovih tela.

Nekadašnji zvaničnik na Kosovu: Političari su izdali sopstvene građane 15

Nekadašnji zvaničnik na Kosovu: Političari su izdali sopstvene građane

Interes Evropske unije i interes građana balkanskih zemalja su identični, ali su oni suprotni sa interesima političkih i ekonomskih elita koje su na vladajućim pozicijama u zemljama Zapadnog Balkana – poručio je Andrea Lorenco Kapuzela, nekadašnji šef ekonomske jedinice u Međunarodnoj civilnoj kancelariji na Kosovu.