Demostat

Kuda plovi srpski politički brod 3

Kuda plovi srpski politički brod

Nakon dugo najavljivanog istorijskog sastanka o odnosima Kosova i Srbije u Vašingtonu nije baš jasno šta je, ko i u čije ime zaista potpisao.

Smanjuje se prednost Bajdena nad Trampom 9

Smanjuje se prednost Bajdena nad Trampom

Džozef Bajden, koji je nedavno i zvanično postao predsednički kandidat američkih demokrata na stranačkoj konvenciji, i dalje se po popularnosti nalazi ispred aktuelnog predsednika Donalda Trampa u “trci” za šefa države, pokazuju nova istraživanja javnog mnjenja rađena u SAD.

Iznenađenje u Vašingtonu 10

Iznenađenje u Vašingtonu

Kosovo je nenadano postalo tema rivala za novog predsednika SAD. Kandidat demokrata, Dzozef Bajden, kritikovao je politiku Donalda Trampa prema Beogradu i Prištini koja zaobilazi Evropsku uniju. Američki predsednik je alergičan na nasleđe Klintonovih i važno mu je da pokaže da je u stanju da napravi politički dil na međunarodnoj sceni za koji Evropljani nisu sposobni.

Belorusija - osvežavanje revolucije 11

Belorusija – osvežavanje revolucije

Opozicija u Belorusiji je jako uzdrmala dugogodišnjeg vladara Aleksandra Lukašenka, koji je koliko u decembru u Skupštini Srbije tvrdio da ona ne postoji.

Vučić u Beloj kući 14

Vučić u Beloj kući

Važno u tom postignuću jeste što će se bez obzira na svrhu, Vučić i prištinski pregovarač obavezati na nešto.

Srpska opozicija nakon izbora 15

Srpska opozicija nakon izbora

Savez za Srbiju (SzS), doskoro najveći opozicioni blok, sam od sebe se ugasio nakon izbora koje su članice tog bloka bojkotovale, a umesto njega se, opet nekako „sama od sebe“ pojavila Ujedinjena opozicija Srbije (UOS).