Demostat

Karađorđe u predsedničkoj kampanji 2

Karađorđe u predsedničkoj kampanji

Predsednička kampanja u Srbiji je počela makar parlamentarni izbori od 21. juna još nisu završeni budući da vlada nije izabrana, niti je položila zakletvu.

Nevolje u ruskom dvorištu 3

Nevolje u ruskom dvorištu

Sukob između Jermenije i Azerbejdžana, smena vlasti u Kirgistanu, protesti u Belorusiji, rat u Ukrajini, jedna za drugom zemlje iz bivše sovjetske orbite su pozornica sukoba. Previranja u bivšim sovjetskim republikama nisu usmerena protiv Moskve, ali bi mogla da ugroze ruske interese.

Opasna igra Ankare na južnom Kavkazu 8

Opasna igra Ankare na južnom Kavkazu

Borbe u kojima od nedelje učestvuju Jermenija i Azerbejdžan oko Nagorno-Karabaha ostavljaju utisak već viđenog. Dve zemlje su se sukobile u više navrata od kada su vodile rat 1994. godine, tri godine nakon raspada Sovjetskog saveza u čijem su bile sastavu.

Tramp prestigao Bajdena u pojedinim državama SAD 9

Tramp prestigao Bajdena u pojedinim državama SAD

Predsednički kandidat demokrata Džozef Bajden je i dalje u prednosti od nekoliko procentnih poena u odnosu na aktuelnog predsednika Amerike, republikanca Donalda Trampa, pokazuju istraživanja javnog mnjenja rađena na celokupnoj teritoriji Amerike u septembru.

Tramp protiv Bajdena na 13 ključnih "frontova" 11

Tramp protiv Bajdena na 13 ključnih „frontova“

Da li će aktuelni američki predsednik, republikanac Donald Tramp ostati na funkciji nakon novembarskih izbora ili će izgubiti “trku” od demokrate Džozefa Bajdena, odrediće glasanje u nekoliko država SAD, tvrde uticajni mediji u toj zemlji, poput vašingtonskog portala Politiko. 

Demokratska stranka umire pred 5. oktobar 12

Demokratska stranka umire pred 5. oktobar

Da će uoči 20 godina od Petooktobarskog prevrata i svrgavanja Miloševića, pred Ministarstvom za državnu upravu koje vodi čovek iz Miloševićeve partije, morati da se dokazuje ko je Demokratska stranka, odnosno ko je vodi?

Srpska opozicija ponovo na prekretnici 14

Srpska opozicija ponovo na prekretnici

Na jednoj strani su srpski vladajući blok predvodjen predsednikom Aleksandrom Vučićem koji se ubrzano približava Vašingtonu a na drugoj srpske opozicione stranke koje još nisu raščistile neslaganja oko bojkota prošlih izbora.

Duško Knežević: Moji pravnici će pripremiti teren da se vratim u CG 15

Duško Knežević: Moji pravnici će pripremiti teren da se vratim u CG

Odmah poslije formiranja demokratske vlasti moji pravnici će pripremiti teren za moj povratak i završetak procesa koje je pokrenula kriminalna vlast prijavama koje je podnijela protiv mene, poručuje u eksluzivnom intervjuu za Demostat Duško Knežević, predsednik Atlas grupe.