Foto / Grad Zrenjanin

Tim povodom organizatori i učesnici najavili su gradsku manifestaciju koja se već tradicionalno održava krajem avgusta. Muzičar Momčilo Bajagić rekao je da rado dolazi na Dane piva, gde je već nastupao nekoliko puta, a da je zrenjaninski koncert deo turneje na kojoj se grupa trenutno nalazi.

– Imaćemo još nekoliko nastupa pre Zrenjanina, u formi smo i spremili smo program koji smo svirali pre nekoliko dana u „Areni“ u Puli, dakle, izbor najvećih hitova iz karijere grupe i nekoliko pesama sa novog albuma „U sali lom“, koje ćemo premijerno da ovde izvedemo. Vidimo se u petak, 31. avgusta – poručio je popularni Bajaga.

Nastupiće i Riblja čorba, zatim grupa Neverne bebe, koja obeležava 25 godina postojanja a u Zrenjaninu je nastupala više puta.

– Mi smo na slavljeničkoj turneji, sviramo zaista puno tokom jula i avgusta, i takođe imamo, kao što je i Bajaga rekao, set-listu koja se sastoji od samih hitova, po principu „the best off“. U Zrenjaninu ćemo svirati najbolje pesme, koje svi žele da čuju od Riblje čorbe i drago nam je što sviramo na Danima piva – rekao je Miša Aleksić.

Muzički program na Trgu slobode otvara Zrenjaninska filharmonija koncertom u četvrtak, 30. avgusta, od 21 čas. Gost koncerta je operski tenor Bela Mavrak. Nastupiće i novosadski Big bend, a organizatori su se postarali da ovaj muzički događaj bude spektakl u kom će moći da uživaju i gledaoci širom Srbije, jer će koncert direktno prenositi Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine. Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da će ovogodišnji Dani piva okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju. Nakon svečanog otvaranja manifestacije na Žitnom trgu, u utorak, 28. avgusta, u 21 čas, nastupiće Garavi sokak, a dva časa kasnije Željko Vasić. Svih narednih večeri, na centralnoj lokaciji Dana piva, održavaće se po tri koncerta, u terminima od 19.30, 21 i 23 časa. Između ostalih, nastupiće i Darko Rundek, Deca loših muzičara, Goblini, Neverne bebe, Haris Džinović. Kulturni centar Zrenjanina pridužio se manifestaciji svojim programom koji obuhvata besplatne pozorišne predstave u Gradskoj bašti, 7. Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“ i radionice za decu u Plankovom parku. Od pratećih događaja ni ovoga puta neće izostati takmičenje u kuvanju riblje čorbe, 35. po redu „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš Farki“, na Trgu slobode, u sredu, 29. avgusta, od 18 časova. U isto vreme održava se festival tradicije i kulture Republike Mađarske, a svoju kulturu, tradiciju, gastronomiju i turističke potencijale predstaviće i Republika Slovačka. Kao i svake godine, Dane piva najaviće povorka fijakera.