Festival Nišvil otpušta polovinu zaposlenih 1Foto: Nišvil

Direktor internacionalnog džez festivala Nišvil Ivan Blagojević saopštio je danas da će ovaj festival od 1. januara otpustiti polovinu radnika jer tokom ove godine nije prihodovao dovoljno da isplati njihove zarade, poreze i doprinose.

– Svesni da nije realno očekivati bilo kakvu bespovratnu podršku države najznačajnijim festivalima ove zemlje, zatražili smo kredit kod Fonda za razvoj, da bar premostimo ove dve teške godine, ali smo odbijeni uz obrazloženje da Fond ne daje kredite udruženjima građana i fondacijama- iako smo imali validne garancije i dobru volju kabineta premijerke – kazao je Blagojević.

On je kazao da se ukoliko epidemija korona virusa bude trajala i sledećeg avgusta „razmišlja i o gašenju Nišvila“.

U saopštenju se dodaje da je Savet festivala odlučio da će ukoliko se epidemiološka situacija popravi Nišvil 2021. biti održan od 6. do 15. avgusta, ali sa finasijskim planom koji je za 30 odsto manji nego poslednjih godina.

-Naša je procena da će to biti izuzetno teška godina i da se moramo prilagoditi teškoćama punjenja budžeta, kako Grada Niša, tako i ministarstava kod kojih apliciramo po konkursima. Naravno, moramo se prilagoditi i slabijoj zainteresovanosti sponzora i verovatnom padu prodaje ulaznica- rekao je Blagojević.

Na sednici Saveta usvojen je i kompletan program festivalskog izdanja za sledeću godinu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.