Na koncertu će zajedno nastupiti Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, kojim rukovodi koncertmajstor Dubravko Isakov, i Beltango kvintet iz Beograda, predvođen profesorom Aleksandrom Nikolićem, jedinim koncertnim bandoneonistom u Srbiji i jednim od najpriznatijih u svetu tango muzike.

Specijalni gost na koncertu biće Ljubinko Lazić, solo kontrabasista Beogradske filharmonije i nekadašnji član Beltango kvinteta, inače muzičar koji je svojevremeno dobio zvanje prvog diplomiranog umetnika na tamburi u Srbiji.

„Biće to jedinstvena prilika da ljubitelji tamburaške i tradicionalne tango muzike zajedno uživaju u najpoznatijim delima čuvenih tango kompozitora, uz nesvakidašnji spoj argentinske i vojvođanske muzičke tradicije, u izvođenju muzičara svetske klase“, navode u Udruženju.

Na koncertu će nastupiti Ana Nauparac Despotović i Dejan Lukić, osnivači udruženja „Todo tango“ koji predstavljaju novi talas igrača argentinskog tanga u Evropi, a ujedno i pionire u širenju kulture tango plesa u Vojvodini, prvenstveno u Novom Sadu.

Osim koncerta, na Festivalu će posetioci moži da prisustvuju naučnim predavanjima, projekcijama dokumentarnih filmova, tango seminaru, plesnim večerima i drugim sadržajima namenjenim ne samo plesačima već i svim ljubiteljima tango muzike i plesa, ali i argentinske kulture uopšte. Festival se održava u saradnji s Galerijom matice Srpske i Jevrejskom opštinom Novi Sad, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretraijata za privredu i turizam, Uprave za kulturu Grada Novog Sada.