petak 24. septembar – WILLE & THE BANDITS

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Jedna od najvećih zvezda nove bluz-rok scene, bend Wille & the Bandits u sklopu evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album „Steal“ (Februar 2017) održaće koncert u Dom omladine Beograda.

Wille & The Bandits u osnovi je klasičan tročlani bluz rok bend, zvukom sličan Krimu (Cream) i Džimi Hendriksu (Jimi Hendrix) koji po uzoru na njih pomera granice zvuka i muzičkog pravca na jedinstven i neočekivan način.Ovo je bend koji se svrstava u kategoriju progresivne ili svetske muzike zbog korišćenja bizarnije instrumentacije i eklektičkog stila pisanja tekstova.

Do sada je bend bio na turnejama sa Deep Purple i John Balter Trio, a svirao je i na velikim festivalima širom Evrope. Wille & The Bandits je bend koji jednako ostavlja velike impresije kako na publiku svih uzrasta tako i na celokupnu muzičku scenu, a sve to zahvaljujući energičnim i srčanim nastupima.

petak 24. septembar – THE FRAJLE

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd

Vreme: od 20 časova

Novosadski ženski kvartet The Frajle održaće svoj treći koncert u Sava Centru. Biće to prilika da beogradska publika po prvi put uživo čuje njihov novi album „Ljubav na dar“ kao i pesme sa starijih albuma „B strana lјubavi“, „A strana lјubavi“ i „Naš prvi album sa putovanja“.

The Frajle su već imale 2 vrlo uspešna koncerta u Sava Centru, a budući da je novi album „Ljubav na dar“ naišao na odličan regionalni prijem, očekuje se da to bude slučaj i ovog puta. 

subota 25. septembar – NEŽNI DALIBOR

Mesto održavanja: Elektropionir, Beograd

Vreme: od 21 čas

Nežni Dalibor iza sebe ima četiri studijska albuma: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013) i “U slojevima” (2016) koji su premijerno predstavili baš u Elektropioniru krajem oktobra 2016. godine. Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat, Bedem… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču. Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

subota 25. novembar – STEfAN BODZIN

Mesto održavanja: Hangar luka, Beograd

Vreme: od 23 časa

Stefan Bodzin već godinama je veoma uticajna figura globalne tehno scene. Razlog opstanka ovog Nemca na putu na kojem su mnogi pali je bezrezervna predanost authentičnosti.

Bodzinova produkcija može se opisati kao fuzija hipnotičke muzike sa vrlo realnim i nezaboravnom melodijama koje dugo ostaju zarivene u vašem umu, navode organizatori Stefan Bodzin trenutno je najpoznatiji po lajv nastupimo, pogotovo na globalnoj muzičkoj sceni.

subota 25. novembar – ČARLS GEJL

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 21 čas

Legendarni njujorški free jazz saksofonista Čarls Gejl ponovo je pred beogradskom publikom. I ovaj put sa svojim triom, u kom kontrabas svira Poljak Ksavery Wojcinsky, a odskora i naš bubnjar Aleksandar Škorić.

Skoro 20 godina Gayle živeo i svirao na ulicama Njujorka, no danas, i pored svojih 78 godina on je jedan iz plejade još moćnih i sposobnih džez legendi.

ponedeljak 27. novembar – RIBLJA ČORBA

Mesto održavanja: Velika dvorana Sava Centra, Beograd

Vreme: od 20 časova

Jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, Riblja Čorba, održaće pred beogradskom publikom još jedan akustični koncert “Čorba se čuje i bez struje”.

Akcenat je na laganim pesmama koje nisu godinama svirali, poput „Ja je gledam kako spava“ ili „Da, to sam ja”, „Evo ti za taksi“ i „Bilo je žena“ … u potpuno novom ruhu s gitarama i gudačima.

Beogradski koncert biće nešto sasvim drugačije od onih na koje su navikli publiku i prisutne očekuju mnoge pesme koje su obeležile veliki period eksjugoslovenskog rokenrola.

utorak 28. novembar – MIHALJ BORBELJ

Mesto održavanja: Velika dvorana SKC, Beograd

Vreme: od 20.30 časova

Sastav predvodi čuveni mađarski saksofonista i klarinetista Mihalj Borbelj, koji je svirajući u grupama Quartet B i Vujicsics Ensemble našao zajednički muzički jezik sa muzičarima koji će na najuspešniji način spojiti zvuke Karpatskog basena, Balkana i džeza.

Na koncertima često nastupaju značajni gosti poput Thedosi Spasova i Marka Markovića, a prvi album „Mihály Borbély Balkan Jazz Project feat Theodossi Spassova – Live at Fono” je skrenuo pažnju publike i kritike.

četvrtak 30. novembar – MARKO LOUIS

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 20 časova

Marko Louis je postao poznat publici kao član benda Maraqya sa kojim je snimio dva albuma. 2015. godine uplovljava u solističke vode i izdaje svoj prvi solo album pod nazivom „SHINE ON ME“. Sa albumom je nastupao širom regiona a u aprilu 2017 izdaje svoj drugi album pod nazivom „BESKRAJ“. „Beskraj“ nas uvodi u novi, zreliji zvuk koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na albumu „BESKRAJ“ se nalaze jedanaest pesama od kojih su devet dueti i za razliku od prethodnog, ovaj album je pretežno na srpskom jeziku. Na novoj „ploči“ Marko je sarađivao sa poznatim umetnicima iz regiona kao što su Vasil Hadžimanov (Srbija, Makedonija), Vlatko Stefanovski (Makedonija), Bobo (Bugarska), Adnan Šaran (BiH) i Božo Vrećo (BiH). Pored regionalnih kolaboracija, Marko Louis je sarađivao sa umetnicima širom sveta kao što su Tanu Saxena (Indija), Layth SidiQ (Jermenija, SAD) i drugi.