Foto: Pexels - Isaiah Colson
  1. avgust – Nikola Vranjković

Nikola Vranjković je kompozitor, muzičar, gitarista, tekstopisac i producent. 1991. je četiri godine živeo u Moskvi gde je svirao sa raznim sastavima. Po povratku u Beograd, radio je kao studijski muzičar, svirao sa grupom Ruž. Vodio je beogradski alternativni muzički sastav Blok aut od 1991. do napuštanja grupe u septembru 2013, pod kada se posvećuje solo karijeri. Pre nepunih godinu dana objavio je i ,,Veronautiku“, koja ga je vrtila u žižu interesovanja, budući da se radi o izdanju koji je od strane kritike nazvan čak i ,,najvećim rok albumom 21. veka“.

Koncert će biti održan u petak, u koncertnoj bašti SubBeernog na Beer Gardenu, na makiškoj strani Ade Ciganlije.

  1. avgust – Treći rođendan žurki Sonje Sajzor
Foto: instagram – @sonjasajzor

Od 23 časova, Sonja Sajzor obeležava trogodišnjicu održavanja svojih tematskih žurki.Afterparty sprema DJ Nenad Dokić.

Sonja Sajzor je organizatorka tematskih žurki, a ovoga puta u klubu Drugstore slušaće se Rihanna i Nicki Minaj hitovi, uz mnoge druge. Zajedno sa Maggie Ray iza DJ pulta, rasplesaće publiku uz slavne pop, R&B i hip-hop numere.

  1. avgust – Lajbah
foto: Laicbah.org – Frank Meinel

Koncert slovenačke grupe Lajbah biće održan petog avgusta na letnjoj pozornici u Nišu. Pored koncerta, biće prikazana i dva filma: dokumentarac Maria Kalas i film Liberation day. Karte su u prodaji, a cene se kreću od 750 do 1200 dinara.

 

  1. i 7. avgust – “Be Here and There”

Na koncertnom serijalu u Beogradu „Be Here and There“ predstaviće se srpski studenti i alumnisti najboljeg muzičkog koledža na svetu – bostonskog Berklija. Najznačajniji muzičari domaće scene, a ujedno i alumnisti čuvenog Berklija – kompozitor Vasil Hadžimanov, svetski poznat bubnjar Marko Đorđević i međunarodna bluz/kantri kantautorka Katarina Pejak podržaće svoje mlađe talentovane kolege, stipendiste Berklija. Ideja koncertnog serijala „Be Here and There“ jeste podsećanje domaće javnosti koliko kvalitetnih muzičara potiče iz Srbije i predstavljanje njihovog zvuka razvijenog preko granica naše zemlje.

Koncerti će se održati na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu.

  1. avgust – Otvaranje 58. sabora trubača
Foto. Pexels -McKylan Mullins

Dragačevski sabor trubaca, poznatiji kao festival Guča, je tradicionalna manifestacija i jedinstvena smotra trubača koja se svake godine održava u varošici Guči u Dragacevu.
Guču, gde inače živi oko 2000 stanovnika, svakog avgusta poseti, prema zvaničnom sajtu festivala, skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva. Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, proglašen je za pobednika prošlogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača u Guči.