Nik Mejson iz Pink Flojda naredne godine u Beogradu 1Foto: Promo

Legendarni Nik Mejson, autor, osnivač, bubnjar i najdugovečniji član velikog Pink Flojda, potvrdio je novi datum za koncert u Beogradu, ali i novo mesto održavanja koncerta.

Turneja projekta „Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni“ (Nik Mejsonason’s Saucerful of Secrets) koja se zbog epidemiološke situacije pomerala sa 2020. godine na 2021. pa potom na 2022. godinu upravo je dobila potvrdu novih koncertnih datuma za 2022. među kojima je Beograd na repertoaru u sredu, 1. juna 2022. godine, a mesto održavanja koncerta je Belexpo centar.

Projekat „Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni“ imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nika Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Flojdom nastupio na Live 8 koncertu.

Nik Mejson je jedini član gupe Pink Flojd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih.

Stvorivši jedinstven i neponovljiv zvuk Pink Flojda koji se najčešće opisuje kao art rok ili progresivni rok, Nik Mejson je s kolegama iz benda, Rodžerom Votersom, Dejvidom Gilmorom, Ričardom Rajtom i Sidom Baretom, postao muzički besmrtnik i jedan od najznačajnijih muzičara 20. veka.

U 2018. godini započeo je svetsku turneju sa projektom koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Flojd “Tacna prepuna tajni” (A Saucerful of Secrets) iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz drugih bendova.

Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava „Spandau Ballet“, a ostali članovi su Li Haris iz benda „The Blockheads“, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Flojdom posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmora, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

„Nick Mason’s Saucerful of Secrets“ vraća se najinovativnijoj fazi Pink Flojda i donosi koncertnu interpretaciju albuma od „The Piper at the Gates of Dawn“ do „Obscured by Clouds“ izvodeći isključivo pesme Pink Flojda.

S obzirom da se radi o preseku sedam albuma Pink Flojda od ukupno 15 studijskih izdanja, Mejson publici nudi najekstenzivnije i najzanimljivije koncertno iskustvo jednog od najznačajnijih i najvećih rok bendova svih vremena.

Rečima samog Nika, „Saucerful of Secrets“ njegovo je vraćanje omiljenim pesmama na koje je ponosan.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.