No Borders Orchestra kreće na regionalnu turneju 1Foto: Ridvan Slivova/ No Borders Orchestra

Kao otelotvorenje svega onoga što ideja moderne Evrope znači – raznovrsnost, integracija i duh prijateljstva – orkestar će održati četiri koncerta i širiti svoju poruku.

Orkestar će 17. avgusta nastupiti na Gradu teatru u Budvi, 18. će svirati u Prizrenu, 20. u Sarajevu i 22. avgusta u Beogradu.

Tim koncertima Orkestar bez granica počinje projekat „Balkan sizon“, sa kojim će svake godine ići na regionalnu letnju turneju.

Na koncertu u Budvi solisti će biti dvojica vrhunskih muzičara – violinista Stanko Madić i violista Saša Mirković, a dirigent je Premil Petrović, koji je ujedno i umetnički direktor Orkestra.

Svojim izvanrednim muzičkim nastupima, Orkestar bez granica ruši granice između zemalja, etničkih grupa i klasa, između klasičnih koncerata za ”odabrane” i postaju događaj za “sve”.

Partneri u ovom projektu su Grad Teatar Budva, Lumbardi fondacija i DAM festival iz Prizrena, udruženje Mali Mocart iz Sarajeva i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda.

Projekat su podržali Fondacija za otvoreno društvo, Gete institut, Regionalni savez za saradnju, Rajfajzen banka u Beogradu, Telemah i Unikredit u Sarajevu, Unicef, UNDP, ambasada Austrije u Sarajevu, ambasada SAD u Podgorici i Prištini.