Otkazana Evrovizija 2020. zbog opasnosti od širenja korona virusa 1Foto: Beta/AP/Sebastian Scheiner

Takmičenje za Pesmu Evrovizije u Roterdamu otkazano je zbog opasnosti od širenja korona virusa, saopšteno je na sajtu Evrovizije.

„S velikom žalošću saopštavamo da je otkazano Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu. Poslednjih nedelja smo proučavali mnoge alternativne opcije kako bi se održalo takmičenje za Pesmu Evrovizije“, piše u saopštenju.

Evropska radiodifuzna unija je odlučila da zbog „neizvesnosti koja je stvorena širenjem Covid-19 Evropom i zbog ograničenja koje uvode vlade emitera i holandske vlasti, ne nastavi sa dogadjajima uživo“.

„Zdravlje umetnika, osoba, obožavalaca i posetilaca, kao i situacija u Holandiji, Evropi i svetu jesu u osnovi ove odluke… Veoma smo ponosni što je Evrosong ujedinjavao publiku 64 godine, bez prekida, a mi, kao i milioni vas širom sveta, veoma smo tužni što takmičenje ne može da bude održano u maju“, dodaje se.

Evrovizija 2020 je trebalo da se održi za dva meseca u Roterdamu, polufinala 12. i 14. maja, dok je finale trebalo da bude 16. maja.

A Srbiju je na Pesmi Evrovizije trebalo da predstavljaju tri devojke koje čine grupu „Hurricane“ sa pesmom koja nosi naziv „Hasta la vista“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Otkazana Evrovizija 2020. zbog opasnosti od širenja korona virusa”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.