Grupa "Hurricane" predstavlja Srbiju na Evroviziji 2020 (VIDEO) 1Foto: RTS

Srbiju će u maju ove godine na Pesmi Evrovizije predstavljati tri devojke koje čine grupu „Hurricane“ sa pesmom koja nosi naziv „Hasta la vista“.

Ove tri devojke, među kojima i Sanja Vučić koja je već predstavljala Srbiju na Evroviziji 2016. godine, osvojile su večeras najveći broj glasova stručnog žirija, ali i najveći broj SMS glasova publike.

Žiri finalne večeri „Beovizija 2020“ činili su prošlogodišnja predstavnica Srbije na „Pesmi Evrovizije“ kantautorka Nevena Božović, kompozitorka Aleksandra Milutinović, vođa „Nevernih beba“ Milan Đurđević, kantautorka Aleksandra Kovač i kompozitor i tekstopisac Dragan Brajović Braja.

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić će nastupiti 14. maja u Roterdamu na drugoj polufinalnoj večeri 65. po redu Pesme Evrovizije, nakon čega se veliko finale očekuje 16. maja.

U drugom polufinalu, pored našeg predstavnika, nastupiće i pevači iz Austrije, Danske, Moldavije, Bugarske, Poljske, Švajcarske, Finske, Jermenije, San Marina, Letonije, Gruzije, Portugalije, Češke, Grčke, Albanije, Estonije i sa Islanda.

Kada je reč o prvoj polufinalnoj večeri, 12. maja, za mesto u finalu boriće se Severna Makedonija, Norveška, Belorusija, Kipar, Litvanija, Hrvatska, Švedska, Azerbejdžan, Malta, Izrael, Slovenija, Australija, Ukrajina, Rumunija, Irska, Belgija i Rusija.

Finale je najavljeno za 16. maj, a ovim žrebom je odlučeno i u kojem će polufinalu glasati šest zemalja koje su direktni finalisti (zemlje tzv. Velike petorke i zemlja-domaćin).

U prvom polufinalu glasaće gledaoci i žiri iz Italije, Nemačke i Holandije, dok će u drugom polufinalu glasati Francuska, Velika Britanija, Španija.

Sve države učesnice u polufinalima bile su raspoređene u šest različitih grupa prema istoriji glasanja, a na osnovu podataka nemačke telekomunikacione kompanije „Digame“, dugogodišnjeg partnera EBU, koja kontroliše i glasanje tokom takmičarskih večeri.

Srbija je bila u prvom šeširu sa Albanijom, Austrijom, Severnom Makedonijom, Slovenijom, Hrvatskom i Švajcarskom.

„Evrosong“ prvi put u Roterdamu

Ovo je peti put da Holandija organizuje „Pesmu Evrovizije“, a prvi put se takmičenje održava u Roterdamu. Festival je dva puta održan u Hagu (1976, 1980), a po jednom u Hilversumu (1958) i Amsterdamu (1970).

Holandija učestvuje na takmičenju još od prvog „Evrosonga“ održanog u švajcarskom gradu Lozani 1956. godine, a bila je i jedna od četiri zemlje koje su podelile prvo mesto u Madridu 1969. godine.

Ovogodišnje takmičenje održaće se u Ahoj areni, u kojoj je bila organizovana i „Dečja pesma Evrovizije“ 2007. godine.

https://www.instagram.com/p/B9NXiXmH1kU/

Voditeljski trio

Voditelji žreba bili su Edsilija Rombli, Šantal Jansen i Jan Smit koji će biti i domaćini takmičarskih večeri u maju.

Edsilija Rombli je dvostruka predstavnica Holandije. Nastupala je na „Pesmi Evrovizije“ u Birmingemu 1998. godine, kada je zauzela četvrto mesto, a drugi put, u Helsinkiju 2007, nije uspela da se plasira u finale.

Šantal Jansen je glumica i poznata televizijska voditeljka u Holandiji. Počela je karijeru na javnom servisu AVRO, a kasnije je na komercijalnim televizijama vodila holandsku verziju emisije Ja imam talenat, kao i The Voice of Holland. Pet puta je dobijala nagradu za najboljeg prezentera godine.

Jan Smit je holandski pevač koji je prvi hit snimio kao desetogodišnjak. Osim u Holandiji njegove pesme su popularne i u Austriji, Belgiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. U poslednjih devet godina bio je jedan od komentatora „Pesme Evrovizije“ za holandske gledaoce.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

37 reagovanja na “Grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju na Evroviziji 2020 (VIDEO)”

  • Kakvi botovski komentari po istom sablonu…Sta kritikujete Vucica kad ste isti. Drugo, jel iko od vas prati Eurosong i jel zna sta se tamo trazi i sta pobedjuje. Prosle godine Nevena bezlicna, neharizmaticna, bez energije.. Sad kada smo poslali devojke koje izgledaju i pevaju po svim evropskim standardima ni to ne valja…Dogovorite se sa svojim mozgom, pa onda pogledajte sta stranci misle o pesmi. Nemojte biti bezlicna rulja.

   • Kad’ već tako kulturno i sa mozgom pitaš, da ti kažem. Pregledaj malo pažljivije ovogodišnje učesnike i njihove kompozicije. Preovladava trend Bili Ailiš, i opravdano, jer to jeste stvarnost, dok ova stvar, ali i pojava, odgovara osamdesetim, ‘ajd, malo i devedesetim, dakle, kao i u svemu drugom kasnimo. Problem nije u ovim, siguran sam, veoma kvalitetnim devojkama, već u režimskom žiriju (većini), koji, i inače, retro poput celokupne vlasti, nema sluha za bolje…

    • Ono sto je najmerodavnije je publika. Pogledajte sta ljudi, razlicitih uzrasta, misle o ovoj pesmi i uopste celom kompletu. Uostalom, Neta je pobedila pre 2 god sa jednom pevacki nekvalitetnom numerom, pa je ta pesma zaintrigirala publiku. Evropa ove godine trazi nesto drugacije, nesto brzo, nesto energicno u moru balada koje lice jedna na drugu. Zato je ovo pun pogodak. Neda isto nije bila los, ali je ovo bolje resenje.

    • Ovo ničemu ne odgovara, jer ove niti pevaju niti znaju da pevaju. Blagi užas i dno dna…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.