Đoković ostao bez finala Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.

Bio je ovo deveti meč Đokovića i Tima i treća pobeda Austrijanca do koje je stigao posle velike borbe u dva dana i više od četiri sata igre.

Tim će u drugom uzastopnom finalu Rolan Garosa igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je juče u prvom polufinalu slavio protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Meč je juče prekinut u trećem setu pri vodjstvu Tima od 3:1 zbog kiše i jakog vetra.

Na početku današnjeg nastavka, Đoković je imao jednu brejk priliku, Tim je tada uspeo da se odbrani, ali ne i u sledećem gemu na svoj servis. Prvi teniser sveta je potom izjednačio na 4:4, a onda i propustio dve brejk lopte i priliku da već tada potpuno preokrene set.

Umesto toga, u 12. gemu, koji je trajao više od deset minuta, Đoković se suočio sa četiri set lopte. Tri je uspeo da odbrani dobrim servisima, ali ne i četvrtu pa je Austrijanac poveo sa 2:1 u setovima.

Teniseri su u četvrtom setu razmenili po dva brejka, da bi u 11. gemu Djoković napravio odlučujući brejk nakon duple servis greške Tima.

Tim je u petom setu prvi došao do brejka, poveo je sa 3:1, potom i sa 4:1 kada je meč ponovo prekinut zbog kiše. U trenutku prekida servirao je Đoković i rezultat je bio 40:40.

Nakon sat vremena pauze meč je nastavljen i Tim je, nakon velike greške sudije, stigao do brejk lopte. Međutim, srpski teniser je uspeo da se obrani i smanji na 4:2.

Nakon toga teniseri su razmenili po brejk i usledio je gem u kojem je Tim servirao za pobedu. Imao je 5:3, 40:15 i dve meč lopte, ali je Djoković sjajno uspeo da se vrati i oduzme servis Austrijancu.

Đoković je tada uspeo da ostane u meču, ali nije uspeo isto da ponovi i u 12. gemu. Tim je tada iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u drugo uzastopno finale na Rolan Garosu, gde ga kao i prošle godine čeka Rafael Nadal.

Tim: Bio je ovo epski duel

Austrijski teniser Dominik Tim rekao je da je polufinale Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića bio epski duel i dodao da su obojica mogla do pobede.

„Bio je ovo epski duel. Toliko uspona i padova, kiše, odlazaka u svlačionicu, povratka na teren. Nekako sam imao osećaj da sam vodio tokom celog meča, a onda je na kraju postalo teško. Obojica smo mogli do pobede. Srećom, bio sam bolji na kraju“, rekao je Tim.

Tim se danas plasirao u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio Đokovića posle velike borbe u pet setova.

Austrijanac će se za titulu na Rolan Garosu, kao i pre godinu dana, boriti sa Špancem Rafaelom Nadalom.

„Igrati sa Rafom na ovom terenu je uvek najveći izazov, jedan od najvećih u sportu. Pokušaću da zadržim sve pozitivne emocije koje sada imam i da sa pozitivnim mislima udjem u meč sutra, a onda ćemo videti“, rekao je Tim.

Finale je na programu sutra od 15.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari