Alaves plaća najbrže 1

Minut pre zatvaranja letnje fudbalske pijace u Evropi desilo se ono što se naslućivalo i pre prvog dana upravo završenog prelaznog roka – najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai razdužio je opremu crveno-belih i počeo novu inostranu epizodu u svojoj karijeri.

U Primeri, ali ne u Selti, koja ga je najduže pratila, imala usmeni dogovor sa reprezentativcem Srbije i klubom iz LJutice Bogdana, a njen lekarski tim kupljene avionske karte za Beograd gde je trebalo da obavi potrebne medicinske preglede nesuđenog pojačanja, nego u Alvesu, čiji su pregovarači bitku za potpis ovog ofanzivnog veziste dobili u zadnji čas.

Najviše zahvaljujući garancijama da će polovinu od dva miliona evra obeštećenja platiti odmah, a ostatak u dve rate (Selta je nudila 2,4 miliona evra, ali uz isplatu celog iznosa u delovima) i pristanku da 20 odsto zarade od prve naredne prodaje Kataija prepusti šampionu Srbije.

Prethodno je iz trke ispao belgijski Briž, navodno španski Deportivo la Korunja i čak engleski prvak Lester, a kada su razmenjeni potrebni faksovi i mejlovi, a pre toga Katai pristao da se odrekne 350.000 evra na osnovu ranijeg sporazuma sa Zvezdom, novi srpski fudbaler u verovatnoj najjačoj ligi na svetu stavio je potpis na trogodišnji ugovor sa povratnikom u Primeru.

Još zanimljivije će biti videti kako će trener Miodrag Božović nadomestiti odlazak čoveka koji je na svojim leđima dovukao crveno-bele do plej-ofa Lige Evrope, a prošle godine dao 21 gol i namestio 10 pogodaka. Uz konstantno povezivanje niti igre na sredini terena i preuzimanje inicijative kada drugi pobegnu od lopte. Bez svakoga se uvek moglo i može, pa tako ni dribler i šuter iz Srbobrana sigurno nije nezamenjiv, ali pitanje je ko će se, kada i s koliko uspeha snaći u njegovoj ulozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari